2022.01.27.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Iskoláskorba lépett az Egyszervolt.hu

3 min read
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/43231"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/eh.thumbnail.jpg" border="0" alt="http://egyszervolt.hu/suli" title="http://egyszervolt.hu/suli" width="55" height="100" /></a><span style="width: 53px" class="caption"><strong><a href="http://egyszervolt.hu/suli">http://egyszervolt.hu/suli</a> </strong></span></span><p>Szeptember első hete az iskolakezdésről szól, a második hét azonban már arról, mihez kezdjen a tanuló a suli után. A különórák tengerében mindenképpen gondolni kell a leckeírások közötti szabadidő hasznos eltöltéséről is, melynek egyre nagyobb hányadát tölti ki az internetezés.</p><p>

 http://egyszervolt.hu/sulihttp://egyszervolt.hu/suli

Szeptember első hete az iskolakezdésről szól, a második hét azonban már arról, mihez kezdjen a tanuló a suli után. A különórák tengerében mindenképpen gondolni kell a leckeírások közötti szabadidő hasznos eltöltéséről is, melynek egyre nagyobb hányadát tölti ki az internetezés.

 http://egyszervolt.hu/sulihttp://egyszervolt.hu/suli

Szeptember első hete az iskolakezdésről szól, a második hét azonban már arról, mihez kezdjen a tanuló a suli után. A különórák tengerében mindenképpen gondolni kell a leckeírások közötti szabadidő hasznos eltöltéséről is, melynek egyre nagyobb hányadát tölti ki az internetezés.

Nem kell a különböző külföldi portálokat böngészni, hiszen a magyar nyelvű honlapok között – ha kevés számban is – megtalálhatók a kisdiákok otthoni hasznos időtöltését, tanulását segítő anyagok. Ezek közül kitűnik a legnagyobb magyar gyerekportál, az Egyszervolt.hu, amely immár majd' egy évtizedes múlttal rendelkezik a gyermekkultúra internetes közvetítésében, oktatási segédanyagok fejlesztésében. Ennek alapja a szórakoztatva tanítás-oktatás – az edutainment -, ami a huszonegyedik század talán legfontosabb ismeretátadó mechanizmusát jelenti: a gyerekek a játék kedvéért, saját kíváncsiságuk kielégítése érdekében sajátítják el az ismereteket

Tananyag – ahogyan a gyerekek szeretik

Az Egyszervolt.hu kifejezetten gyerekbarát formában, olvasható valamint hallgatható, képes-rajzos formában jeleníti meg az egyes tartalmait, melyek között klasszikus és kortárs gyerekversek, mesék, népmesék, dalok, animációs filmek, kézműves foglalkoztató feladatok találhatók. Külön kiemelendő kategóriát képviselnek a készségfejlesztő, logikai játékok, melyek a forma és színfelismeréstől a szorzótáblán át az interaktív térképhasználatig terjedő széles skálán adnak a gyakorlatban is felhasználható és elmélyíthető ismeretket.

A tartalmas internetezés iskolapéldája

Az már a digitális tananyagok, oktatási segédanyagok körébe tartozik, hogy az oldalon a pedagógusok -természetesen a szülők számára is -, olyan szerkesztőfelület is elérhető, ahol szabadon állíthatnak össze feladatsorokat. Ilyen például a földrajzi és kulturális ismereteket fejlesztő Világjáró című játék, mely a diákság körében méltán népszerű akasztófajáték és a tanárok által kedvelt vaktérkép digitális ötvözete. A játék minőségét jelzi, hogy  az Európai Komoly játékok versenyén második helyezést ért el.

Hasonló – tanárok, vagy akár szülők által is szerkeszthető feladatokra – ad lehetőséget a matematikai ismereteket elmélyítő Bon bon 2 ügyességi és logikai játék, mellyel az ABC is gyakorolható.

Az Egyszervolt.hu tartalmai közötti válogatást egy az iskolai rendszerű oktatáshoz keresőrendszer, az Egyszervolt Suli segíti, mely óvodától az ötödikes évfolyamig korosztályi bontásban, tantárgyak illetve kompetencia területek alapján listázza ki a tartalmakat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük