www.erstebank.huwww.erstebank.hu

Az Erste Group Bank AG és a Bécsi Közgazdasági és Üzleti Egyetem (WU) immár kilencedik éve hirdeti meg közgazdász és üzletviteli hallgatók számára az Erste Group Danubia Nyári Egyetemet.

 www.erstebank.huwww.erstebank.hu

Az Erste Group Bank AG és a Bécsi Közgazdasági és Üzleti Egyetem (WU) immár kilencedik éve hirdeti meg közgazdász és üzletviteli hallgatók számára az Erste Group Danubia Nyári Egyetemet. Ausztriában, Horvátországban, Csehországban, Magyarországon, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában és Ukrajnában tanuló felsőoktatási hallgatók jelentkezését várják a programra, amely az előadásokon és műhelymunkán túl kiváló kapcsolatépítési lehetőséget is kínál. A programon részt vevők ezúttal júliusban egy teljes hónapon át járják Kelet-Közép-Európa városait.

Öt egyetem 30 nap alatt: a Danubia idei programjának keretében a hallgatók ellátogatnak Belgrádba, Zágrábba, Budapestre, Prágába és végül Bécsbe. A Danubia Nyári Egyetemet minden évben egyedülállóvá teszi a különféle kultúrákból érkező diákok eszmecseréje, az eltérő tapasztalok cseréje azóta, hogy 2001-ben útnak indult a kezdeményezés. Az idei körút június 28-án Belgrádból indul, a záróünnepség pedig július 29-én Bécsben lesz majd.

Az út során az öt város partnerintézményeinek közgazdasági és üzletviteli kara által szervezett tanulmányi programon vesznek részt a diákok, két választható – pénzügyi szolgáltatások és humánerőforrás-menedzsment – tudományterületen. A hallgatók emellett gyakorlati műhelymunkán is részt vehetnek, amelynek keretében a kijelölt bankfiókokban az Erste Group szakértői segítségével első kézből szerezhetnek tapasztalatokat a kelet-közép-európai bankpiac működéséről. A nyári egyetemet nagyszabású kulturális és szórakoztató program zárja.

Az Erste Group Danubia Nyári Egyetem 2009 programra nyolc partneregyetemről érkező hallgatók (a fenti városokon túlmenően Kijev, Bukarest és Pozsony is részt vesz a kezdeményezésben) jelentkezését várják, akik igazolni tudják a pénzügy, vagy humánerőforrás-menedzsment terén folyatott magas szintű tanulmányaikat. Az előadások, szemináriumok és a műhelymunka is angol nyelven zajlik. A jelentkezések benyújtásának határideje április 10. (a bécsi jelentkezők számára március 13.).

Részletes információk és jelentkezési lap: http://danubia.wu-wien.ac.at/.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük