2024.május.20. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Itt van az ősz: Megjelennek az Antivirus szoftverek következő évi kiadásai. – McAfee 2008

7 perc olvasás
<p> <span class="inline left"><img class="image thumbnail" src="/files/images/mc.thumbnail.jpg" border="0" width="69" height="100" /></span></p><p>Megjelent a McAfee 2008-as felhasználói szoftvercsomagja A számos iparági újítást is tartalmazó szoftverek védelmet nyújtanak az ügyfél személyi számítógépe, webes tevékenysége és mobiltelefonja számára. </p><p>

 mc.thumbnail

Megjelent a McAfee 2008-as felhasználói szoftvercsomagja A számos iparági újítást is tartalmazó szoftverek védelmet nyújtanak az ügyfél személyi számítógépe, webes tevékenysége és mobiltelefonja számára.

 mc.thumbnail

Megjelent a McAfee 2008-as felhasználói szoftvercsomagja A számos iparági újítást is tartalmazó szoftverek védelmet nyújtanak az ügyfél személyi számítógépe, webes tevékenysége és mobiltelefonja számára.

A McAfee 2008-as biztonsági megoldásai az iparág elsõ „három az egyben" védelmét nyújtják a vállalat ügyfelei számára, védelmet biztosítva a felhasználó személyi számítógépe, webes tevékenysége és mobiltelefonja számára. Egyfajta piaci változásnak vagyunk tanui. A nagyobb piaci bevétel elérése érdekében a jogászok sem ülnek alfelükön, folyamatosan változtatják jó amerikai bérmunkáshoz méltóan a kibocsátó érdekében a felhasználási feltételeket. De ugyanakkor a gyártó is rájött arra, hogy többféle biztonságot adhat, természetesen többféle áron. Egészen az olcsó és gazdaságostól, a drága de gazdaságtalan kategóriáig, természetesen soha nem felejtve szeme elő az amerikai Homeland Security terrorizmus elleni harca diktálta követelményeket.

„Az idei évben a McAfee ügyfelei triple-play védelmet élvezhetnek" ­ mondta Todd Gebhart, a McAfee Consumer mobil és kisvállalkozási részlegének vezetõ alelnöke és ügyvezetõ igazgatója. „Nem csak a versenytársainknál be nem szerezhetõ új biztonsági technológiákat adtunk hozzá a személyi számítógépekhez készült szoftvereinkhez, de újfent gyõztesként kerültünk ki a versenybõl, köszönhetõen az ügyfélbiztonsági csomagjainkba beépített egyedülálló keresõ- és böngészõtechnológiának. A weboldalak használata során ötbõl négy alkalommal a felhasználók kereséssel indítanak. Amennyiben nem rendelkeznek biztonságos keresõ- és böngészõ technológiával az internet „felhajtó rámpáihoz", abban az esetben különbözõ veszélyeknek vannak kitéve ­ ezt a védelmi technológiát pedig csak a McAfee kínálja."

„Ezen felül, most elõször szolgálunk három az egyben védelemmel a személyi számítógépekhez,  a webhez és mobiltelefonokhoz. A mai mobiltelefonok PC-jellegû tulajdonságaiknak köszönhetõen egyre népszerûbbek lesznek. A mobilvírusok és kémprogramok fenyegetést jelentenek az eszközökre és a személyes információinkra egyaránt. A McAfee az egyetlen vállalat, amely ezen három kritikus platformhoz egyetlen megoldáson belül kínál védelmet; ezt az ügyfelek számára igencsak izgalmas ajánlatnak gondoljuk."

A különféle fenyegetések ­ vírusok, férgek, kémprogramok, adathalászat, spamek és trójaiak ­ mára már valós veszélyt jelentenek a mobilkészülékekre és mobil hálózatokra nézve is. A rosszindulatú programok által fertõzött telefonok felmondhatják a szolgálatot, az elõfizetõ jelentõs pénzveszteséget tapasztalhat a számlájával kapcsolatos visszaélések következtében, fertõzést kaphat a készülék, valamint veszélybe kerülhetnek, törlõdhetnek, vagy nyilvánosságra kerülhetnek a felhasználó fájljai, képei és egyéb adatai.

Ehhez a problémához járul hozzá az a tény is, hogy a felhasználók többsége nincs tudatában a mobilfenyegetéseknek, valamint hogy a védelem általában nincs beépítve a mobilkészülékekbe. Mivel a McAfee folyamatosan együtt dolgozik a mobilszolgáltatókkal és a telefonkészülék-gyártókkal, hogy biztonsági programokat építsenek be a telefonokba, a felhasználók egy extra védelmi szinthez juthatnak a McAfee Internet Security Suite, valamint a McAfee Total Protection megvásárlásával, amelyek egyaránt tartalmazzák a VirusScan Mobile programot, minden további költség nélkül.

Ez az ajánlat kezdetben a Microsoft Windows Mobile eszközökkel lesz kompatibilis, és október végétõl lesz elérhetõ. A termék piacra kerülését követõen a felhasználók a http://www.mcafee.com/  weboldalon ellenõrizhetik le, hogy a program kompatibilis-e mobilkészülékükkel. A feltételeket és kikötéseket szintén ott találhatják meg.

A szoftverek 2008-as kiadásában a McAfee továbbfejlesztett egy sor egyedülálló technológiáját, amelyek figyelmeztetik a felhasználót az adathalászattal, hacker-tevékenységgel és identitáslopással kapcsolatban:

  • A McAfee erõsebb identitáslopás elleni védelmet nyújt továbbfejlesztett, böngészõalapú, adathalászat-ellenes védelme révén, amely megakadályozza, hogy a felhasználó olyan oldalakat nyisson meg, amelyeket kizárólag a személyes információk megszerzése céljából hoztak létre.
  • A McAfee SystemGuard javított kiadása figyeli a személyi számítógépet, és (mostantól kevesebb riasztással) figyelmeztet minden olyan tevékenységre, amelyek vírusokra, kémprogramokra vagy hacker-tevékenységekre utalhatnak.
  • A Rootkit Protection a rootkitek és az egyéb, a Windows és más vírusirtó programok elõl elrejtõzni képes rosszindulatú alkalmazások észlelésének és eltávolításának új eszköze. 2006-ról 2007-re a rootkitek száma több mint a kétszeresére növekedett (a McAfee Avert Labs felmérése alapján)

A fent bemutatott továbbfejlesztett védelmen túl a McAfee 2008 tartalmaz egy lopakodó módban üzemelõ (Stealth Mode) tûzfalat is, amely révén a felhasználó az internethez csatlakozó, számítógépe láthatatlan marad a hackerek elõtt. A Stealth Mode elõször 2007-ben kerül be a McAfee szoftverébe.

A McAfee biztonsági programjainak új generációja három különbözõ csomagban áll rendelkezésre, ezek a McAfee Total Protection, a McAfee Internet Security Suite és a McAfee VirusScan Plus.

A McAfee Total Protection a piacon található legátfogóbb biztonsági termék, amely egyetlen csomagban tartalmazza a McAfee valamennyi védelmi lehetõségeit. Valósidejû védelmet kínál a vírusokkal, kémprogramokkal és hackerekkel szemben, valamint magában foglalja a McAfee SiteAdvisor javított riasztási védelmét is. A következõ technológiák találhatóak meg benne:

  • vírusirtó
  • kémprogram-keresõ
  • kétirányú tûzfal és adathalászat elleni technológiák
  • a számítógépet figyelõ, és a vírusokra, kémprogramokra és hacker-tevékenységre utaló tevékenységek esetében figyelmeztetést küldõ McAfee Systemguards
  • a rootkiteket és az egyéb, a Windows és más vírusirtó programok elõl elrejtõzni képes rosszindulatú alkalmazásokat észlelõ és eltávolító Rootkit-keresõ
  • böngészés közben a felhasználó elé kerülõ rosszindulatú szkripteket és egyéb exploitokat leblokkoló Script Scanner
  • a bizalmas fájlok digitális „darabolását" lehetõvé tevõ Shredder.

Ezen felül védelmet nyújt az online identitáslopással szemben is, anti-spam védelmet és szülõi ellenõrzõ opciót kínál, amellyel a szülõk egyénre szabott idõ- és tartalmi korlátokat állíthatnak be minden egyes gyermekük számára, és amely magában foglal egy hatásos képelemzõ eszközt is, amely megakadályozza, hogy a gyerek nem megfelelõ képeket nézhessen meg.

A fentebb felsorolt opciókon túl a McAfee Total Protection olyan hatékony biztonsági lehetõségeket is kínál, mint a Link Center, amely a népszerû e-mailezõ és azonnali üzenetküldõ alkalmazásokra mutató linkeket vizsgálja, valamint a Protected Mode, amely jelszó hiányában leblokkolja a „vörös" és „sárga" besorolású, veszélyes oldalakhoz való hozzáférést.

A McAfee Total Protection mindezeken túl rendelkezik olyan opciókkal is, mint például az Easy Network, amely megkönnyíti a felhasználó számára az otthoni hálózatok kialakítását és kezelését, valamint a nyomtatók és fájlok megosztását. A csomag tartalmazza a Network Manager-t is, amely lehetõvé teszi a felhasználó számára, hogy megvizsgálja az otthoni hálózatra kapcsolt egyéb számítógépek biztonsági státuszát, valamint a biztonsági problémák javítását egyetlen egérkattintással. Magában foglal emellett egy backup-opciót is, amely képes megvédeni, illetve egy külsõ merevlemezrõl, írható CD-rõl vagy DVD-rõl visszaállítani a fájlokat, fényképeket és fontos dokumentumokat.

A McAfee Internet Security Suite a fentiek közül a Link Checker-t, a Protected Mode-ot és az Easy Network-öt kivéve valamennyi védelmi modult tartalmazza.

A McAfee VirusScan Plus a McAfee belépõ szintû csomagja – olcsó ez gazdaságos -, amely a vírusirtó, a kémprogramok elleni védelem, a kétirányú tûzfal és az adathalászat elleni eszköz mellett a McAfee SystemGuard-ot, a Rootkit szkennelési funkciót, valamint a Script Scanner-t és a Shredder-t is tartalmazza.

A McAfee valamennyi csomagja tartalmaz egy rendszerkarbantartó funkciót is, amely segíti a felhasználót a számítógépének rendben tartásában, valamint a McAfee  „biztonság, mint szolgáltatás" modelljét.

http://www.mcafee.com/

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.