Ezt a mottót választotta a Raoul Follereau Barátainak Olasz Egyesülete (AIFO) a leprás betegek 55. világnapjára, amely idén január 27-én lesz.

Ezt a mottót választotta a Raoul Follereau Barátainak Olasz Egyesülete (AIFO) a leprás betegek 55. világnapjára, amely idén január 27-én lesz.

Az ENSZ 1954-ben vezette be ezt a világnapot Raoul Follereau francia író és újságíró kezdeményezésére. Ma, amikor új leprás megbetegedéseket regisztrálnak, fontos, hogy növeljük elkötelezettségünket a betegség okainak leküzdésére és kifejezzük szolidaritásunkat az ebben szenvedők felé – mondják az AIFO önkéntes munkatársai. Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint évente mintegy kétszázezer az új megbetegedések száma, és a földön közel tíz millióan szenvednek leprában.

Január 27-én az AIFO több mint 3000 önkéntese Olaszország terein mézet árul, hogy ezzel felhívja az emberek figyelmét a lepra létezésére, és anyagi támogatást gyűjtsön a betegek gyógyításához – olvasható az egyesület honlapján.

A „szolidaritás méze"A „szolidaritás méze"A „szolidaritás méze" Horvátország agrárterületeinek kistermelőitől származik, és a méltányos kereskedelem elvei alapján kerül forgalomba. A mézes üvegeket kis juta-szatyrokban árusítják, amelyeket leprából kigyógyult emberek készítettek. Az árusításból befolyó összeget a brazíliai betegek gyógyítására fordítják – írja a SIR.

MK

Kép: http://www.parrocchieportosantostefano.it/ , http://www.aifo.it/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük