Epson R1900Epson R1900Az Epson Stylus Photo R1900 akár A3+ méretig alkalmas tartós és kiváló minőségű fényképek készítésére a nyomathordozók széles skáláján. A készülék úttörő képfeldolgozó algoritmust és új képlet alapján gyártott Epson UltraChrome Hi-Gloss tintatechnológiát alkalmaz a színkombinációk kezelésére és a minél szebb nyomatok érdekében. Az UltraChrome Hi-Gloss2 a fotónyomtatás fejlődésének újabb lépcsőfoka: szélesebb színtartományt, természetes bőrszín árnyalatokat és állandó színeket kínál egyenletesen finom felülettel.

 Epson R1900Epson R1900Az Epson Stylus Photo R1900 akár A3+ méretig alkalmas tartós és kiváló minőségű fényképek készítésére a nyomathordozók széles skáláján. A készülék úttörő képfeldolgozó algoritmust és új képlet alapján gyártott Epson UltraChrome Hi-Gloss tintatechnológiát alkalmaz a színkombinációk kezelésére és a minél szebb nyomatok érdekében. Az UltraChrome Hi-Gloss2 a fotónyomtatás fejlődésének újabb lépcsőfoka: szélesebb színtartományt, természetes bőrszín árnyalatokat és állandó színeket kínál egyenletesen finom felülettel.

     A ciánkék, bíbor és sárga színeken kívül az UltraChrome Hi-Gloss2 mattfekete, fotófekete, vörös és narancs színeket, valamint fényesség optimalizálót is tartalmaz. Az új narancs színkomponens az előzőleg az UltraChrome Hi-Gloss-ban használt kék festéket váltja fel, amely természetesebb bőrszínt, a sárga-narancssárga-vörös területeken szélesebb színteret, valamint élénkebb színeket jelenít meg a nyomatokon. A továbbfejlesztett bíbor és sárga színkomponensek segítségével a kék és zöld színárnyalatok pontosabb megjelenítése vált lehetővé.

Epson R1900Epson R1900     Az új UltraChrome Hi-Gloss2 tintarendszer színenként cserélhető komponensekből áll, így csak a kifogyott színt kell cserélni.

     A Stylus Photo R1900-ban található nyolcszínű tintakészlet elképesztően sok, 18 446 774 billió színkombinációt tesz lehetővé. Annak eldöntésére, hogy mely kombinációt érdemes használni a képek tónusainak és árnyalatainak visszaadásához, az Epson egy új, Look Up Table (keresőtáblázat, LUT) nevű technológiát fejlesztett ki a világ egyik vezető, színkutatással foglalkozó központjával, a Rochesteri Technológiai Intézet Munsell Színtudományi Laborjával együttműködve. Az Epson LUT technológia a Micro PiezoTM nyomtatófejjel együtt határozza meg, hogy az egyes színekből mennyi szükséges egy RGB forrásfájl CMYK nyomatra történő átalakításához. A matematikai algoritmus eredményesen optimalizálja a színegyeztetést, ezzel biztosítva a kinyomtatott kép és az eredeti fénykép konzisztenciáját. A végeredmény egy finom átmenetekkel, kevésbé szemcsés részletekkel, extra széles színtartománnyal és alacsony szín-inkonzisztenciával[1] rendelkező nyomat; mindezek együtt a gyakorlatban tiszta és gyönyörű fényképeket eredményeznek.

     Az Epson Advanced Variable-sized Droplet Tecnology (változó cseppméret) a cég másik nyomtatási technológiája, amelynek révén akár 1,5 pikoliteres cseppek is alkalmazhatók a finom részleteknél, míg nagyobbak a homogén területeknél.

     A Stylus Photo R1900 rugalmassága tovább nőtt a szélesebb nyomathordozó-támogatásnak köszönhetően. Fényes-, matt- és művészpapírokra, valamint nyomtatható felületű CD-re és DVD-re egyaránt tud nyomtatni. A készülék a számítógép nélküli nyomtatásban is partner, hiszen kompatibilis a Pictbridge-szabványt ismerő digitális fényképezőgépekkel és képnézegetőkkel. A szoftvercsomagban megtalálható az Epson Print CD, valamint az Epson Creativity Suite programcsomag, amely az Epson Easy Photo Print, FileManager, Web to Page és Camera RAW Plug-in for Epson Creativity Suite programokat tartalmazza.

     Michaela Stolle, az Epson ProPhoto európai termékmenedzsere így nyilatkozott: „Az új Epson Stylus Photo R1900 fejlett nyomtatási rendszert kínál, használata mégis egyszerű és egyben szórakoztató is. Az Epson MicroPiezo tintasugaras nyomtatók és tintatechnológiák továbbfejlesztéséhez szükséges intenzív kutatás-fejlesztési tevékenység eredményének méltó képviselője a Stylus Photo R1900. Az UltraChrome Hi-Gloss2 tinta tökéletes összhangban működik az Epson LUT technológiával és az Epson papírokkal a kiváló képminőség érdekében."

Az Epson Stylus Photo R1900 legfontosabb jellemzői:

 • Időtálló fényképek nyomtatása különféle hordozókon A3+ méretig
 • Élénk színek és természetes bőrszín az új Epson UltraChrome Hi-Gloss2 festékeknek köszönhetően
 • Fejlett színfeldolgozás az Epson LUT technológiával a finom és élethű színek érdekében
 • Kompatibilis fényes, matt és művészpapírokkal, tekercs- és ívformátumban is
 • CD-re és DVD-re való nyomtatás
 • Az Epson Premium Glossy fotópapírra készített nyomatok tartóssága 80 év[2]
 • Szegélynélküli nyomtatás akár 5760 x 1440dpi felbontással
 • Fényképek nyomtatása A3+ méretben 1440 x 720dpi felbontással (fotó üzemmódban) mindössze 106 másodperc alatt[3]
 • Költséghatékony nyomtatás a színenként cserélhető tintapatronokkal – csak az elhasznált színeket kell kicserélni
 • Továbbfejlesztett csatlakoztatási lehetőség a Dual Port USB 2.0 Hi-Speed csatlakozó segítségével
 • A nyomtatóhoz számos szoftver jár, többek között a digitális fényképezőgépek RAW fájljainak gyors és könnyű nyomtatására alkalmas Camera RAW plugin a Creativity Suite programhoz
 • Az Epson Stylus Photo R1900 ajánlott végfelhasználói ára 159 000 Ft, januártól kapható


[1] Az a jelenség, amikor egy szín különbözőnek látszik különféle fényforrásokból származó megvilágítás esetén

[2] Fényforrás: Fluoreszkáló fény; Fényerősség: 70,000 lux. Hőmérséklet: 24℃, Páratartalom: 60% RH

[3] A teszt során az ISO szabvány szerinti 11×14" (27,9×35,5 cm) méretű, kerékpárt ábrázoló képet nyomtattuk

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük