Január 16 és 18 között a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara delegációja látogatást tett a dél – dunántúli eurórégióba, Pécs, Kaposvár, Somogyvár és Szekszárd városokba. A  küldöttség tagjai találkoztak a nagy létszámú, kvalifikált helyi olasz befektetők közösségével.

 

 

Január 16 és 18 között a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara delegációja látogatást tett a dél – dunántúli eurórégióba, Pécs, Kaposvár, Somogyvár és Szekszárd városokba. A  küldöttség tagjai találkoztak a nagy létszámú, kvalifikált helyi olasz befektetők közösségével.

 

A látogatás alkalmával, először a MOKK történetében, Pécsett rendezték meg az igazgató tanács ülését, melynek során megválasztották tanácstagnak Dr. Roberto Mulinaccit, az Agip Magyarország megbízott igazgatóját, aki átveszi Dr. Daniele Fanin posztját, mivel a CIB Bank (Intesasanpaolo Group) ügyvezető igazgatója visszatért a bank központi székhelyére. A látogatás során a MOKK delegációja részt vett az Olasz Köztársaság pécsi tiszteletbeli alkonzulátusának megnyitásán.

A MOKK küldetése, amelyben részt vettek a régió olasz érdekeltségű cégei és a helyi magyar közigazgatási szervek vezetői, jó alkalmat teremtett a vállalkozóknak és a munkatársaiknak, hogy megvitassák a MOKK igazgató tanácsával a térségben működő cégek és az olasz közösséget érintő kérdésköröket. A találkozók végeztével Alessandro Stricca kiemelte: "Időszerű volt Magyarországon is megalapítani a külföldön élő olaszok bizottságát, hogy  figyelemmel kísérje a helyi közösség igényeit a közigazgatási szervek és a közösség kapcsolatában, az olasz gyerekek beilleszkedését az oktatási rendszerbe, valamint az egészségbiztosítás és nyugdíjjárulékok terén." Stricca elnök megköszönte a MOKK regionális képviselője, Alessandro Regonaschi munkáját és a kitűnő szervezést.

Január 16 – án a MOKK delegációja, Alessandro Stricca elnök vezetésével, ellátogatott a kaposvári és somogyvári olasz cégekhez, többek között a Kometa 99 ZRT. tagvállalathoz. A delegáció tagjai találkoztak Kaposvár polgármesterével, Szita Károllyal, a Somogy Megyei Közgyűlés elnökével, Gelencser Attilával  és a Somogy Megyei Agrárkamara elnökével, Dr. Exner Zoltánnal.

Január 17 – én a programhoz csatlakozott a Sistema Italia (melynek részese az Olasz Nagykövetség, a MOKK és az Olasz Külkereskedelmi Intézet), a pécsi látogatás  közigazgatási és üzleti találkozókra összpontosult. Január 17 – én délelött az Olasz Külkereskedelmi Intézet budapesti igazgatója, Dr. Allesio Ponz de Leon Pisani, az Olasz Nagykövetség gazdasági és kereskedelmi tanácsosa, Dr. Sergio Strozzi, a MOKK elnöke, Dr. Alessandro Stricca, a MOKK főtitkára, Dr. Pietro Vacchiano tárgyalt Pécs alpolgármesterével, Gonda Tiborral, valamint a Pécs – Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara elnökével, Dr.Kéri Istvánnal az olasz vállalkozók jövőbeni dél-dunántúli befektetési lehetőségeiről. Ezen kívül megvitatták a térségben már működő olasz cégek jelenlegi problémáit és megtekintették az olasz érdekeltségű CelCab Kft. jelentős ipari komplexumot. A délután két fontos eseménnyel zárult: találkoztak a helyi olasz befektetőkkel, az eseménynek a Hotel Palatinus adott otthont, és Háhn-Wittenberger Rita tiszteletbeli alkonzul hivatalba iktatásával ünnepélyesen megnyitották az Olasz Köztársaság pécsi tiszteletbeli alkonzulátusát. Január 18- án a delegáció Szekszárdon tett látogatást a helyi közigazgatási szerveknél és a toscánai Pegaso Linea Italia Kft. -nél.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük