2022.augusztus.10. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Januárban korlátlan kulturális lehetőségek (még) adómentesen !

2 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/22357"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Kultura1000.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="63" /></a></span> <p>A kultúra utalvány - mely a béren kívüli juttatások korszerű formája - ebben a hónapban még korlátlan értékben adható adó- és járulékmentesen - jelentette be a Sodexo Pass kommunikációs vezetője, Sztankovits Mónika.</p><p>

 kultura1000.thumbnail

A kultúra utalvány – mely a béren kívüli juttatások korszerű formája – ebben a hónapban még korlátlan értékben adható adó- és járulékmentesen – jelentette be a Sodexo Pass kommunikációs vezetője, Sztankovits Mónika.

 kultura1000.thumbnail

A kultúra utalvány – mely a béren kívüli juttatások korszerű formája – ebben a hónapban még korlátlan értékben adható adó- és járulékmentesen – jelentette be a Sodexo Pass kommunikációs vezetője, Sztankovits Mónika.

A béren kívüli juttatások közül (MELEGÉTEL utalvány, ENNI-KÉK étkezési utalvány, AJÁNDÉK utalvány, KULTÚRA utalvány, ISKOLAKEZDÉSI TÁMOGATÁS utalvány, INTERNET utalvány, Sodexo HELYI BÉRLET szolgáltatás) most érdemes a kultúra utalványra helyezni a hangsúlyt, hiszen ez a juttatási forma 2009. január 31-ig értékhatár nélkül adható adómentesen. Ezt követően az új törvényi szabályozás értelmében maximálisan a minimálbér összegéig, azaz évente 71.500 forintig adható adómentesen. Idei változás még, hogy a dolgozók mellett a közeli hozzátartozóknak is adó- és járulékmentesen adható ugyancsak 71 500 Ft/év értékben.

A Sodexo Pass 2001 óta forgalmazza KULTÚRA utalványát, melynek népszerűsége egyre nő a magyar utalványpiacon. Ez a juttatási forma lehetővé teszi a munkavállalók kulturális kikapcsolódásának támogatását, oly módon, hogy meghagyja az egyén választási lehetőségét. Az utalvány könnyedén beilleszthető a cafeteria rendszerbe, nem névre szóló és országszerte felhasználható. Az utalványt többek között elfogadják különböző kulturális intézmények, úgy mint mozik, jegyirodák, színházak, múzeumok, könyvtárak, de elfogadják a nagyobb jegyirodákban, valamint a Fővárosi Állat- és Növénykertben is.

www.sodexo.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.