2022.október.01. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Jövedelempótló biztosítás az Otthon Centrumtól

5 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/21200"><img class="image thumbnail" src="/files/images/huf.thumbnail_3.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span>Az Otthon Centrum elsőként vezeti be az ingatlanpiacon a munkanélküliség esetére is védelmet nyújtó jövedelempótló biztosítást. A biztosítást az Otthon Centrum hálózatán keresztül lakást vásárló, vagy lakáscélú hitelt felvevő ügyfelek vehetik igénybe. A szabadon felhasználható jövedelempótló biztosítás munkanélküliség és keresőképtelenség - azaz betegállomány - esetén biztosít rendszeres havi kifizetéseket. </p><p>

huf.thumbnail 3Az Otthon Centrum elsőként vezeti be az ingatlanpiacon a munkanélküliség esetére is védelmet nyújtó jövedelempótló biztosítást. A biztosítást az Otthon Centrum hálózatán keresztül lakást vásárló, vagy lakáscélú hitelt felvevő ügyfelek vehetik igénybe. A szabadon felhasználható jövedelempótló biztosítás munkanélküliség és keresőképtelenség – azaz betegállomány – esetén biztosít rendszeres havi kifizetéseket.

huf.thumbnail 3Az Otthon Centrum elsőként vezeti be az ingatlanpiacon a munkanélküliség esetére is védelmet nyújtó jövedelempótló biztosítást. A biztosítást az Otthon Centrum hálózatán keresztül lakást vásárló, vagy lakáscélú hitelt felvevő ügyfelek vehetik igénybe. A szabadon felhasználható jövedelempótló biztosítás munkanélküliség és keresőképtelenség – azaz betegállomány – esetén biztosít rendszeres havi kifizetéseket.

Újabb ügyfélorientált szolgáltatással bővül az Otthon Centrum, Magyarország legnagyobb ingatlanközvetítő hálózatának szolgáltatási portfoliója. Az Otthon Centrum elsőként vezeti be az ingatlanpiacon a jövedelempótló biztosítást, mely egy nem várt jövedelem kiesés, így akár munkanélküliség esetén is szabadon felhasználható havi kifizetéseket biztosít az ügyfeleknek. A jövedelempótló biztosítás az Otthon Centrum hálózatában lakást vásárló illetve lakáscélú hiteligényt benyújtó ügyfelek számára elérhető. „ A biztosítás bevezetésének gondolata mögött az áll, hogy segíteni szeretnénk ügyfeleinket a lakásvásárlás vagy  lakáscélú hitelfelvétel előtt pozitív döntésük meghozatalában, kiküszöbölve a nem belátható pénzügyi nehézségekből eredő kockázatokat, és ügyfeleink e miatti aggodalmát. Ezen kívül korábbi ügyfeleinknek is szerettük volna megköszönni vásárlásukat, így a 2008. július 1. után nálunk lakást vásárló vagy lakáshitelt felvevő ügyfelek is igénybe vehetik a biztosításunkat. Fontos szempontunk volt, hogy a biztosítást a piacon elérhető más termékekhez képest kedvezőbb feltételekkel kínálhassuk ügyfeleinknek " – mondta el Kühne Kata az Otthon Centrum Franchising Kft ügyvezető igazgatója.

Az Otthon Centrum és a francia Axeria, valamint az angol London General Insurance biztosítók közös terméke egy szabadon felhasználható jövedelempótló biztosítás, mely nem kötődik konkrét hitelhez.  Az új szolgáltatást 2008. december 1-től vehetik igénybe az ügyfelek.

Az Otthon Centrum jövedelempótló biztosítása munkanélküliség és keresőképtelenség, azaz betegállomány esetén egy éven keresztül biztosít rendszeres havi kifizetéseket. Az új konstrukció csoportos létszámleépítés esetén is felhasználható. A biztosítási konstrukció előnye többek közt a maximális kifizetések nagyságában van, mely 250.000 forintos nagyságú. Az OC jövedelempótló biztosítása esetén az ügyfél szabadon választhatja meg a havi kifizetések összegét 10.000 forintos lépésekben, de a havi kifizetés összege nem haladhatja meg a nettó jövedelmének 70%-át. Keresőképtelenség esetén a munkanélküliségre választott havi pénzösszeg fele kerül kifizetésre – azaz, ha egy 130eFt a nettó jövedelemmel rendelkező ügyfél a maximális 90eFt-ot választja munkanélküliség esetén, ezzel meghatározza keresőképtelensége estén fizetendő összeget is, esetében 45eFt-ot. Az Otthon Centrum jövedelempótló biztosítása baleseti biztosítást is magába foglal, 1.000.000 – 5.000.000 Ft között változik az egyszeri szolgáltatási összeg a munkanélküliségre választott kifizetés függvényében.

Az Otthon Centrum által bevezetett konstrukció kétféle díjcsomaggal érhető el. Az alapdíjcsomagot azok vehetik igénybe, akik lakást vásárolnak, vagy lakáscélú hitelt vesznek fel a hálózaton keresztül. A kedvezményes díjcsomag pedig azokat illeti meg, akik lakást vásárolnak és lakáscélú hitelt is vesznek fel az Otthon Centrumnál. A biztosítási díj mértéke többek között függ az ügyfél iskolai végzettségétől, az ügyfél jövedelmétől, a választott díj csomagtól, az ügyfél lakhelyétől, illetve néhány egyéb kockázati tényezőtől. A biztosítási feltételeknek megfelelő, középfokú végzettséggel, 130.000 Ft-os nettó jövedelemmel rendelkező ügyfél, ha az esetében maximális (a jövedelmének 70%-a), vagyis 90.000 Ft-os biztosítási összeget választja akkor havonta 2.978 Ft-ot fizet az alapdíjcsomagban. Ha lakásvásárlás mellett lakáscélú hitelt is vett fel – azaz hitelből vásárolta lakását – akkor a kedvezményes díjcsomag csak havi 2.482 Ft.

Az Otthon Centrum 2008-as országos felméréséből kiderült, hogy az ingatlanközvetítők igénybe vétele mellett szóló érvek közül az ügyfelek a gyorsaság mellett a szakértelmet tartják a legfontosabbnak. A felmérés eredményei is bemutatták, hogy az ügyfélorientált, extra szolgáltatásokat is kínáló ingatlanközvetítői szolgáltatások az ügyfél által is elismert értéket jelentenek, és ezt az Otthon Centrum folyamatosan növekvő piacrészesedése is visszaigazolja. Az Otthon Centrum ügyfelek körében kivívott elismerését jelzi, hogy 2008-ban második alkalommal nyerte el a Superbrands díjat.

Egy korábbi példa az Otthon Centrum ügyfélorientált szolgáltatásaira a 2008. áprilisában bevezetett értékesítési garancia, melynél a programban résztvevő ügyfelek száma az év második felében már túllépte az 1500-as határt. Az értékesítési garanciával az Otthon Centrum garantálja, hogy az eladóval közösen megállapított, lehető legmagasabb áron próbálja meg értékesíteni az ingatlant. Amennyiben az eladónak a kizárólagos értékesítési megbízás megszűnése után mégis sikerülne magasabb áron értékesíteni az ingatlant, az Otthon Centrum kártérítést fizet. Az értékesítési garancia szavatolja, hogy a közvetítő az eladó érdekében, a legjobb tudása szerint jár el.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.