Már megkezdték a kivitelezést, és a következő szezonra elkészülhet a szigetközi település, Lipót gyógyfürdőjének újabb bővítése.

 

Már megkezdték a kivitelezést, és a következő szezonra elkészülhet a szigetközi település, Lipót gyógyfürdőjének újabb bővítése.

 

 A forgalom növekedése tette indokolttá a vízfelület növelését – mondta Pannonhalmi Petra fürdővezető. Most egy új, 1200 négyzetméteres rekreációs strandmedencét épít a termálfürdő tulajdonosa, a Lipóti Termálfürdő Kft., mellyel a vízfelület csaknem megduplázódik. Az új medence több korosztály együttes kikapcsolódását biztosítja majd: a gyermekeseknek igényeit sekély vizű pancsolórész, a fiatal korosztályokét 4 óriáscsúszda, hullámmedencerész, az idősebb generációét pedig a pihenő medencerészben elhelyezett nyak- és vállzuhanyok és egyéb élményelemek szolgálják majd. A beruházástól a százezres vendégszám további 20-30 százalékos emelkedését várják, ezért az összesen 230 milliós beruházás részeként növelik az öltözők és mellékhelyiségek, vendéglátóegységek számát is. A fejlesztés megvalósítását 66,3 millió forintos ROP-os pályázati forrás is segíti, az erről szóló, júliusi pozitív támogatási döntés nyomán már el is kezdődött az építkezés.

Mint a fürdő vezetője kifejtette, a látogatottságot növelheti hosszú távon az is, hogy a tulajdonosok szálláshelyek létesítését tervezik a fürdő területén. Már megvannak egy közművesített parcellákból és fából készült bungalókból álló kemping tervei, melyet a fürdő további kéthektáros, eddig nem használt részén alakítanának ki. A helyi szállásadókkal is jó az együttműködés: a négycsillagos Orchidea hotellel például kölcsönösen ajánlják egymás szolgáltatásait, s a fürdő a szálló vendégeinek és a környék magánszálláshelyeit és panzióit igénybevevőknek is 200 Ft-os kedvezményt nyújt a fürdőbelépő árából.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük