2012. február közepén adták át a Dél-Dunántúl Turizmusáért Díjakat, amelyek közül „Az év legjobb fesztiválja" kitüntetést a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál kapta.

 

2012. február közepén adták át a Dél-Dunántúl Turizmusáért Díjakat, amelyek közül „Az év legjobb fesztiválja" kitüntetést a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál kapta.

 

2013. augusztus 13-19. között rendezik a negyedik Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivált (Kaposfest), amely nem csak a Dél-Dunántúl, de Magyarország és Európa egyik legrangosabb komolyzenei fesztiválja is immár. A Reuters tudósítójának tavalyi értékelése szerint: „Szerintem ez a legérdekesebb fesztivál – nem csak Magyarországon, hanem Európában is." Évente több ezren látogatnak Kaposvárra, hogy a világ élvonalába tartozó művészeket a csak itt látható egyedi formációkban meghallhassák.

 

„Az elismerésnek nagyon örülünk. Például az ilyen kitüntetések miatt is érezzük azt, hogy érdemes minőségi fesztivált szervezni. A szakma által odaítélt díj mellett persze ott vannak emlékeinkben nyári vendégeink is, akik egy-egy darab után állva tapsolnak, és követelnek ráadást az előadóktól. Évről-évre arra törekszünk, hogy a világszínvonalú, minőségi klasszikus zene mellett más zenei és művészeti irányzatok is teret kapjanak, ezzel is megteremtve az igazi fesztiválhangulatot. A díj megerősített bennünket, hogy ezen az úton haladva nagyon hosszútávra tervezhetünk Kokas Katalin művészeti vezetővel közösen." – árulta el Bolyki György fesztiváligazgató.

 

A Magyar Turizmus Zrt. a következő kategóriákban osztott még ki díjakat:

Szigetvár „Az év turizmusbarát települése"

Zsolnay Kulturális Negyed „Az év turisztikai innovációja"

Alexandra Kiadó által kiadott mesekönyv „Az év turizmusbarát vállalkozása"

 

„„Az év turizmusbarát települése" a leghősiesebb magyar város, Szigetvár lett, elismerve ezzel a városvezetés tudatos, elhivatott és eredményes turizmusfejlesztési tevékenységét. A díjat Mátyás Gergő, a Szigetvári Gyógyfürdő és Kumilla Hotel igazgatója, egyben a szigetvári TDM egyesület elnöke vette át.
„Az év legjobb fesztiválja" a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál volt, melyet a European Broadcasting Union is befogadott műsorába, így koncertjeit 15 ezer látogatóján túl további 100 millióan hallgathatták 74 országban. A díjat Jágerné Katona Zsuzsanna, Kaposvár város kulturális tanácsosa vette át, a szervezők társaságában.
„Az év turisztikai innovációja" kategóriában a Zsolnay Kulturális Negyedet díjazták, elismerve ezzel a régió kulturális turizmusában betöltött vezető szerepét. Azt a példamutató tevékenységet kívánták kiemelni, amely megmutatja, hogy az igényesség hogyan jeleníthető meg a nagyközönséget vonzó kulturális programokban."

 

A Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál immár negyedik éve megrendezett komolyzenei fesztivál, világhírű magyar és külföldi művészek közreműködésével.

A rendezvényt kísérő más kulturális programok – kiállítások, könnyűzenei koncertek – mellett egyediségét az adja, hogy a világ színpadain többnyire szólistaként fellépő előadók, Kaposváron kamarazenészként együtt játszanak.

 

http://www.kaposfest.hu/

https://www.facebook.com/kaposfest

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük