Különleges hangulatú, kulturális élményekben gazdag lesz az idei, tizedik, jubileumi évad a Szarvas József színművész által életre hívott Kaszás Attila Pajta Színházban. Az őrségi Viszákon július 17-23. között a Kultúrpajta tárt kapukkal várja az érdeklődőket.

 

Különleges hangulatú, kulturális élményekben gazdag lesz az idei, tizedik, jubileumi évad a Szarvas József színművész által életre hívott Kaszás Attila Pajta Színházban. Az őrségi Viszákon július 17-23. között a Kultúrpajta tárt kapukkal várja az érdeklődőket.

 

Baráti hangulatú rendezvénysorozat, ahol a színházi, képző – és építőművészeti magas kultúra beköltözik a pajtába. A helyi jellegzetességek, és a nagyvárosi színjátszás összetalálkozása 2006 óta. Színészek, építészek, tündérkerti gyümölcsfa ültetők, felnőtt és gyermek résztvevők színes, izgalmas kavalkádja.

 

Idén 10 éves a rendezvény. Fontos fordulópont az idei év a színház életében. Amellett, hogy a 2017-es nyári programok felvonultatják ennek a tíz éves munkának színházi, művészeti és népművészeti értékeit, új utakat is kezd.

 

„Az idei program már abban a tudatban formálódott, hogy a következő, 2018-as évadban a színház arculatát és szakmai programját már a Sztalker(t) csoport fogja meghatározni. Legfőbb törekvésünk ezzel, hogy a KAPSZ önálló bemutatóval színesítse a nyári színházi palettát minden évben. Folyamatosan figyelek arra, hogy munkánk szándékát, hitelességét megőrizzem. A kultúra közösségben végzett, mindenre kiterjedő folyamat, ezért is fontos, hogy a résztvevő képzőművészek közösséget alkotva is hitelesítsék munkánkat. A színház mellett, a Tündérkertben több mint száz őshonos gyümölcsfának több, mint 100 gyermek gondnoka van. A népi építészek vándoriskolai munkáiban is ott a lehetőség a kaláka közösség összetartó tapasztalatának megújítására. Az előadóművészek is évadjainknak visszatérő közreműködői, így elérkezett az ideje, hogy állandóságot teremtve, fiatal korosztállyal folytassuk, már nem csak befogadó szándékú munkánkat. Így találkozott össze a Kaszás Attila Pajta Színház szándéka a Sztalker csoporttal" – mondta el Szarvas József.

 

A Vécsei H. Miklóst és ifj. Vidnyánszky Attilát is soraiban tudó Sztalker csoport egy fiatal színész közösség, akik idén Shakespeare Rómeó és Júlia című előadását hozzák el a pajtába.

A jubileumi programra erdélyi, felvidéki, budapesti színházak kiválóságain kívül, a magyar amatőr pajtaszínházak is bemutatkoznak, az „Örökségünk Kaszás Attila" program jegyében.

Csernyus Lőrinc Ybl – díjas építész bevezetésével folytatódik a viszáki vándoriskola program.

 

A KAPSZ programjai 2017. július 17-23.

Az esti előadások mellett délután amatőr színjátszókat látnak vendégül, és folyamatosan látogatható a „Tárt Kert" kiállítás.

Belépő az esti előadásokra: 1200 Ft.

 

Július 18. 19.30

Tündérkerti históriák és egyéb költemények

Fsz.: Szarvas József.

A Kaszás Attila Pajta Színház produkciója

 

Július 19. 17:00

A két gyakás

A homokbödögei Szó és Kép Színpad előadása

19:30

Shakespeare: Rómeó és Júlia

A kaposvári Színházművészeti Egyetem előadása

Rendezte: Ifj. Vidnyánszky Attila

 

Július 20. 19:30

Rejtő Jenő élete és művei nyomán: Szájon lőtt tigris

Fsz.: Olt Tamás

A Nemzeti Színház produkciója

 

Július 21. 19:30

Griskovec:Hogyan ettem kutyát

A felvidéki CsaVar Színház előadása

 

Július 22. 16:00

Helén és a tehén – Bókaháza, Bokréták Színpad

Komédiák- Vasvári Játékszín

Szerelek – Kecskeméti Katona, Kamra

19:30

Kocsis István: A tér

Fsz.: Sebestyén Aba.

A marosvásárhelyi Yorick Studió produkciója

 

Július 23. 18:00

„Csoda" – válogatott pillanatok

Szarvas József kiállítása

Közreműködik a Somogyudvarhely amatőr színháza:

Az Udvarhelyi legény csudája

A kiállítás megtekinthető:

2017. augusztus 20-ig 10.00 és 18.00 óra között.

A Tárt kert közösség és Stremeny Géza kiállítása július 22-ig látható.

 

http://kulturpajta.hu

https://www.facebook.com/Kulturpajta

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük