2010. december 18-án a budapesti Heltai Gáspár Unitárius Könyvesboltban már harmadik alkalommal került sor az Osztováta (Székelyföldön szövőszéket jelent) együttes adventi ünnepi koncertjére.

 

 

2010. december 18-án a budapesti Heltai Gáspár Unitárius Könyvesboltban már harmadik alkalommal került sor az Osztováta (Székelyföldön szövőszéket jelent) együttes adventi ünnepi koncertjére.

 

A Karácsony felé címet viselő örömzene előtt Zoltáni Zsolt és Busi Katalin ifjú növendékei mutatták be zenei tudományukat.  Az együttes három tagja „civilben" zenetanár. A gyerekeket ajándékkal jutalmazták meg rögtönzött produkciójukért. A váratlan hóesés miatt, sajnos több kis zenész is távol maradt.

Az utánpótlás követően az együttes vezetője üdvözölte a megjelenteket és bemutatta zenésztársait: Busi Katalint, Kálmán Margót és Vincze Mihályt. A családias hangulatban a közönség és a gyerekek az ismertebb dalokat együtt énekelték az együttessel. Miközben a könyvesboltban Ady Endre Tegnap harangoztak című megzenésített verse hangzott el, az utcán a folyamatos havazásban köztisztasági munkások igyekeztek ellapátolni a meg-meg újuló havat. A Csendes éj dallamait hallva kíváncsian tekingettek be a kirakat üvegén át. Őket is megérintette a karácsony szelleme, aki rengeteg teendője mellett szakított időt arra, hogy egy kis időre tiszteletét tegye Gergely Felicián és neje könyvesházában.

Zoltáni Zsolt szereti bevonni a közönséget, ez által együttese többnyire interaktív koncerteket szokott adni. Jól mutatja ezt az is, hogy a Harang szól a kisfalumban című dal előtt az egyik gyerek kiállt a közönség elé és elénekelte a Mennyből az angyal néhány strófáját, nagy tetszést váltva ki ezzel a közönségből. Az ünnepi koncert záró dalát, Juhász Gyula Karácsony felé című megzenésített versét már minden jelenlévő együtt énekelte.

A koncert után a házigazdák ajándékozták meg a zenészeket, majd kötetlen beszélgetésre került sor egy pohár bor, vagy üdítő mellett.

Lengyel János

Fotó: Urbán Magdolna

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük