A szaloncukor történetéről, a fogyasztói trendekről és a szaloncukor készítéséről tartott sajtótájékoztatót a Bonbonetti Csoport, hazánk 140 éves hagyományokkal bíró édességgyártója. A kóstolás és a csokoládégyár-látogatás mellett az érdeklődők azt is megtudhatták, mire figyeljenek szaloncukor vásárlás során.

A szaloncukor történetéről, a fogyasztói trendekről és a szaloncukor készítéséről tartott sajtótájékoztatót a Bonbonetti Csoport, hazánk 140 éves hagyományokkal bíró édességgyártója. A kóstolás és a csokoládégyár-látogatás mellett az érdeklődők azt is megtudhatták, mire figyeljenek szaloncukor vásárlás során.Manapság a különböző édességgyártók karácsony közeledtével ontják a szaloncukrok özönét. Van, aki íz alapján választ, de van, akinek inkább a csomagolás színe számít, más az árra figyel, sokan pedig többfélét is vesznek, hogy a család minden tagjának kedvében járjanak. Egy dolog azonban biztos. A karácsonyfára akasztható, csillogó sztaniolba csomagolt édességet kizárólag mi magyarok készítjük. Ha a világban bárhol szaloncukorral találkozunk, az feltehetően Magyarországon készült, s ha mégsem, akkor előfordulása csak az ott élő magyaroknak köszönhető.

„Hazánkban 4500-5000 tonna szaloncukor fogy évente, ez családonként 1,5 kg szaloncukrot jelent. Az árszegmensnél 3 kategória különböztethető meg: az olcsó termékek, ezek jellemzően 500 Ft alatt vannak, a márkázott tasakos kiszerelések 700-800 Ft körül és a prémium termékek, melyek ára 1300 Ft felett mozog. Az ízpreferenciát vizsgálva elmondható, hogy még mindig piacvezető a zselés szaloncukor valamint közkedvelt a vajkaramellás, a kókuszos és a marcipános szaloncukor. A kiszereléseket tekintve a 400g körüli kiszerelések a meghatározóak főként tasakos csomagolásban és fémgőzölt, színes fóliában. Vásárlási szokások terén elmondható, hogy a prémium kategória iránti igény nő, a fogyasztók komoly árkülönbözetet is megfizetnek." – mondta el Sánta Sándor, a Bonbonetti Csoport vezérigazgatója.

Sinka Csaba termelési és minőségirányítási igazgató azt is elárulta, mire kell figyelni szaloncukor vásárlás során: „Nézzük meg, hol vásárolunk! Figyeljünk arra, hogy milyenek a tárolási körülmények, a hőfok, az illatok illetve a szagok, a higiénia. Emellett nagyon fontos, hogy a márkát keressük, és a megbízható gyártót, forgalmazót. A minőségbiztosítási rendszerek is védenek, a jó hír megőrzése a legnagyobb garancia. Keressük a jó ár-érték arányt, hiszen a nagyon olcsó gyanús, csodák nincsenek. Ellenőrizzük a kötelező feliratok meglétét, úgy, mint a fantázianév és a pontos megnevezés, a gyártó vagy forgalmazó neve és pontos címe, a „Minőségét megőrzi:" és a „Száraz, hűvös helyen tartandó!" feliratok valamint az összetevők feltűntetése. Fontos, hogy a csomagolás is legyen sértetlen!"

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük