2023.december.12. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Kegyelmes Urék ebédje avagy a különadóval megadoztatott szegénység. Karácsonyi Kis Magyar Abszurd

3 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/21585"><img class="image thumbnail" src="/files/images/demszky.thumbnail.jpg" border="0" alt="Demszky Gábor az ebédosztáson a Petőfi Csarnoknál" title="Demszky Gábor az ebédosztáson a Petőfi Csarnoknál" width="100" height="58" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Demszky Gábor az ebédosztáson a Petőfi Csarnoknál</strong></span></span>  <p>Jó szívvel számoltunk be az ünnepek alatt arról, hogy civil és egyházi szervezetek hogyan segítik az embereket, ebédosztással és ajándékkal. Jó szívvel tettük, mert ők az ünnepek között a hétkoznapokon is hivatásuknak tekintik és gyakorolják mindezt.</p><p>

demszky gábor az ebédosztáson a petőfi csarnoknálDemszky Gábor az ebédosztáson a Petőfi Csarnoknál 

Jó szívvel számoltunk be az ünnepek alatt arról, hogy civil és egyházi szervezetek hogyan segítik az embereket, ebédosztással és ajándékkal. Jó szívvel tettük, mert ők az ünnepek között a hétkoznapokon is hivatásuknak tekintik és gyakorolják mindezt.

demszky gábor az ebédosztáson a petőfi csarnoknálDemszky Gábor az ebédosztáson a Petőfi Csarnoknál 

Jó szívvel számoltunk be az ünnepek alatt arról, hogy civil és egyházi szervezetek hogyan segítik az embereket, ebédosztással és ajándékkal. Jó szívvel tettük, mert ők az ünnepek között a hétkoznapokon is hivatásuknak tekintik és gyakorolják mindezt.

Annak ellenére, hogy a politikusok és a Magyar Állami Zabra És Sarchivatal mindent megtesz ennek megakadályozására. Idén új ötlet pattant ki a politikus urak fejéből. Meg kell adóztatni mindenkit, aki jótékonykodik, merthát ha nem folyik be a Szent ÁFA, akkor bizony itt az ajándékozással áfacsalás esete forog fenn.No meg mit is szol az ügyhöz a Nagy EZ, Kovács László adóbiztossal mindehhez. (Ha nem szolna semmit csak ki lehet belőle szedni egy szigoru szemoldökrácolást, hogy biza adózni kell mindenért…)

 Természetesen a segélyszervezeteket is meg kell adóztatni, mert nyilván pénzmosási szándékkel dolgozzák ki az önkéntesek a belüket azért, hogy akinek rossz a sora, picit elviselhetőbb emberibb legyen.

Ez a 20 % amivel ilyenkor megvágják az adományozót és a segítő szervezetet, pontosan ugyanolyan erkölcstelen és embertelen, mint az MDF által elítélt örökösdési – azaz haláladó. Ez nem a halál, hanem a nyomor adója. A hajlektalan, a munkaképtelen emberek adója. Sarc, rablás, törvényes kifosztás, nevezzük akárhogyan.

Nem véletlenül a Máltai Szertetszolgálat éppen úgy, mint más egyházi és világi segélyszervezetek ennek megváltoztatására azokhoz a politikusokhoz fordulnak akik a sarcot jóváhagyták a szokásos gombnyomogató majmok módjára – reméljük nem csak felfordulnak a dühtől – mégpedig a hazai gyakorlatban példátlanul összehangolva a lépéseket, hogy T.  ház kegyeskedjen már visszavonni az intézkedést.

És mindezen poltikusok közül vannak olyanok, akik ennek ellenére nem szégyellnek úgy mutatkozni mint azok a bizonyos Kegyelmes Urak. Különösen Demszky Gábor ételosztása nyitogatta ki a bicskát a TV-t még esetleg nező emberek zsebében. Egy olyan város politikusa, ahol vajmi keveset tesz az állami vezetés a hétköznapokban a szegényekért, a hajléktalanokért. Eg olyan város politikusa, ahol nem is olyan régen arról szólt a beszéd: hogyan lehet megtisztítani a közterületeket a „kellemetlenkedő" hajléktalanoktól. Azé a városé, ahol ha nem lennének civil szervezetek, gyakorlatilag semmilyen hajléktalan elátás nem lenne. (S az adakozók és a civil szervezetek természetesen azért adóznak mert segítenek.)

Mindezt olyan országban, ahol a lakhatáshoz való jog nem alapjog, ahol elkotyavetyélték a bérlakásokat.

Mindez pontosan olyan mint a kegyelmes úr vacsorája. Vagy ebédje. Csak akkor ők legalább őszintén gondolták, hogy egyszer kétszer egy évben illik segíteni. Most a látszat a PR a lényeg.

http://www.gondola.hu/hirek/10436

http://www.orvosnet.hu/index.php?c=view&type=news&id=170

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.