London - Gatwick AirportLondon – Gatwick Airport

A Heathrow-i reptéren feloldották az 1 kézipoggyászra vonatkozó korlátozást, de Gatwick-en még marad.

  London - Gatwick AirportLondon – Gatwick Airport

A Heathrow-i reptéren feloldották az 1 kézipoggyászra vonatkozó korlátozást, de Gatwick-en még marad.

A London-Heathrow és néhány másik nagy-britanniai reptérről induló utasok eddig csupán 1 kézipoggyászt vihettek fel a fedélzetre. Ezt a korlátozást 2008. január 7-ével feloldották, viszont továbbra is érvényben marad London-Gatwick és néhány másik angol repülőtéren. London-Heathrow-on kívül a korlátozást feloldották: London City, London Stansted, Aberdeen, Edinburgh, Glasgow, Manchester és Newcastle repülőtereken is.

A British Airways járatai esetében az ezekről a repterekről induló, illetve átszálló utasok 2 darab kézipoggyászt vihetnek fel a fedélzetre, de 1 csomag nem lehet nagyobb, mint 56 cm x 45 cm x 25 cm (22 ins x 17.5 ins x 9.85 ins), beleértve a gurulós- és kézitáskákat, illetve az aktatáskákat és a laptop-méretű táskákat. A kézipoggyász súlya maximum 23 kg lehet, amelyeket az utasoknak maguknak kell a fedélzeti kalaptartóba beemelni.

A folyékony anyagok mennyiségét érintő korlátozás a korábbihoz hasonló módon érvényben marad az angliai reptereken is. A folyékony anyagok űrtartalma kiszerelésenként legfeljebb 100 ml lehet, melyet lezárt, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóba kell helyezni.

Robert Boyle kereskedelmi igazgató elmondta: „Ez nagyszerű hír a Heathrow-i utasok számára, hiszen ez a szigorú intézkedés nagyon kellemetlenül érintette őket, ráadásul Nagy-Britannián kívül sehol nem alkalmazták ezt a korlátozást. Most azon dolgozunk, hogy Gatwick-en és a többi angliai reptéren is feloldják ezt a megszorítást".

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük