2024.július.14. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Kik vonják kétségbe az Alkotmánybíróság vagyonadóról szóló egyhangú döntését?

3 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/2036"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/paragraph-pc.thumbnail.jpg" border="0" width="75" height="100" /></a></span>Egyes vélemények szerint, megosztja az adózási szakmát a vagyonadóról szóló Alkotmánybírósági döntés. Igen megosztja! Megosztja adóügyi végzettség nélküli adószakértőkre: pl. volt pénzügyminiszter, volt APEH elnökhelyettes, könyvelői szervezet alelnöke. </p><p>

paragraph pc.thumbnailEgyes vélemények szerint, megosztja az adózási szakmát a vagyonadóról szóló Alkotmánybírósági döntés. Igen megosztja! Megosztja adóügyi végzettség nélküli adószakértőkre: pl. volt pénzügyminiszter, volt APEH elnökhelyettes, könyvelői szervezet alelnöke.

paragraph pc.thumbnailEgyes vélemények szerint, megosztja az adózási szakmát a vagyonadóról szóló Alkotmánybírósági döntés. Igen megosztja! Megosztja adóügyi végzettség nélküli adószakértőkre: pl. volt pénzügyminiszter, volt APEH elnökhelyettes, könyvelői szervezet alelnöke.


     A másik oldalon állnak az adóügyi végzettséggel rendelkező adótanácsadók, okleveles adószakértők.

 

   spacer
    Egy adószakértő és egy okleveles adószakértő között körülbelül akkora a különbség, mint egy szobafestő és egy festőművész között. Egy adószakértőnek (jogász, közgazdász) legalább három évet kell tanulnia, hogy okleveles adószakértő végzettséget szerezzen.

Én, mint az egyik legmagasabb adóügyi végzettséggel rendelkező okleveles adószakértő megtiszteltetésnek veszem, hogy az Alkotmánybíróság a luxusadó törvény megsemmisítéséről szóló Alkotmánybírósági határozat általam készített értelmezését, közzétette a 168. számú hírlevelében.

Azt is megtiszteltetésnek tekintem, hogy az Alkotmánybíróság az ingatlanadó megsemmisítésére irányuló beadványom indoklását beépítette saját indoklásába.

Egy bírósági perben is a felperest terheli a bizonyítási kötelezettség. Nem az alkotmánybíróknak kell adóügyi végzetséggel rendelkezniük, hanem a beadványokat kell adószakmai szempontból szakszerűen elkészíteni. Amikor adóügyi végzettség nélküli jogászok, közgazdászok fanyalognak az Alkotmánybírósági döntésen, akkor kétségbe vonják egy okleveles adószakértő szakértelmét, a beadványának tekintetében.

Ha valaki az adózási szakma véleményére kíváncsi, akkor adótanácsadót, vagy okleveles adószakértőt kérjen fel a valós tájékoztatásra. Adóhatósági berkekben az a mondás járja, hogy a hatalom pótolja a TUDÁST. Én viszont pont azt vallom, hogy a TUDÁS, az a HATALOM! Az adójogszabályok értelmezése speciális felkészültséget, adószakmai tudást igényel. Nem elég csak annyit felmutatni, hogy volt pénzügyminiszter vagy volt APEH elnökhelyettes.

Ingatlanadóra szükség lehet, de nem adóügyi végzettség nélküli adószakértők által kidolgozottra, hanem adótanácsadók, és okleveles adószakértők által szakmailag kontrolált ingatlanadóra.

Angyal József

okleveles adószakértő, igazságügyi adó -és járulékszakértő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.