Az egész nyáron át tartó palotanegyedi műsorfolyam 2014. július 20-án, vasárnap egy barokk kamarazenekari koncerttel, jövő hét szombaton pedig két jazzduóval folytatódik.

 

Az egész nyáron át tartó palotanegyedi műsorfolyam 2014. július 20-án, vasárnap egy barokk kamarazenekari koncerttel, jövő hét szombaton pedig két jazzduóval folytatódik.

 

Július 20. vasárnap, 17:00: Komolyzene a Palotanegyedben

Simplicissimus kamarazenekar barokk koncertje

MUZIKUM (Kossuth Klub), Múzeum utca 7.

 

Németh Zsombor és Vizeli Máté – hegedű

Richter Dorottya – viola da gamba

Harmath Dénes – csembaló

 

A műsor:

J. Rosenmüller: Sonatae […] / Sonata prima à 2 J. Vierdanck: Sonata à 2 Violini Soli J. H. Schmelzer: Sonatae unarum fidium / Sonata quinta D. Buxtehude: VII Sonate à doi, op. 1 / Sonata III, BuxWV 254 J. C. Kerll: Battaglia H. I. F. Biber: Sonata violino solo representativa D. Becker: Zwey-stimmiger Sonaten und Suiten / Sonata & Suite A-dur (No. 26-30)

 

Július 26. szombat: Duók a Mikszáth téren

 

17:00 : Kovács Linda (ének) – Bögöthy Ádám (bőgő)

 

Kovács Linda az örvendetesen aktív jazzénekesnő-generáció kiemelkedő képviselője, aki nem csak énekesként, hanem dalszerzőként és hangszerelőként is jelentős: ez irányú tevékenységét legutóbb 2013-ban ismerték el (Combo verseny, saját szerzemény, 3. díj). Ugyanebben az évben a magyar jazz egyik kiemelkedő, fiatal tehetségével, Bögöthy Ádámmal hozott létre ének-bőgő formációt. Ez a szokatlan és egyben izgalmas felállás teret ad a hagyományos jazz és a szabad improvizáció mezsgyéjén mozgó kamaramuzsikának.

 

18:00 : Kézdy Luca (hegedű) – Grencsó István (fúvósok)

 

Aki kicsit is követi a kreatív zene eseményeit, e két név olvastán joggal kaphatja fel a fejét: igen, szuperduóról van szó! Kézdy Luca a Magyar Rádió 2006-os jazzhegedű-versenyének döntőse és közönségdíjasa lett, azóta gyakorlatilag hiánypótló színfoltja a magyar zenei életnek: saját zenekara, a besorolhatatlan Santa Diver mellett különböző kamarafelállásokban ostromolja a zenei szabadság határait – ki más lehetne ebben a legmegfelelőbb partner, ha nem a folyton megújuló, folyamatosan meglepetésekkel előálló fúvós, Grencsó István.

 

A Palotanegyed Fesztivál Józsefváros Önkormányzatának programja, a Port.hu támogatásával. Végezetül felhívnám Olvasóink figyelmét a fesztivál műsorfüzetéhez képest változások történtek.

 

www.jozsefvaros.hu

 

Lantai József

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük