A pápaválasztó bíborosok közül jelenleg kilencen tettek próbát a Twitterrel.

A pápaválasztó bíborosok közül jelenleg kilencen tettek próbát a Twitterrel.

A spanyol konzervatív La Razón vallási rovata szerdán tudatta olvasóival, hogy már tudni, mikortól nem fogja használni közösségi hálózatát kilenc pápaválasztó bíboros – de csak ideiglenesen. Amint lemond XVI. Benedek, kikapcsolják a világhálóról a többi kilenc kardinálist is – köztük az egyik papabile, Gianfranco Ravasi számláját -, aki próbát tett a Twitterrel.

Ilyen vállalkozó szellemű New York életvidám és karizmatikus érseke, Timothy Dolan; de a barcelonai érsek, Lluís Martínez Sistach bíboros is, aki kétnyelvűségét kihasználva szokott üzenni 2600 követőjének. Egyébként Ravasi bíboros XVI. Benedek pápa után a harmadik legnépszerűbb pápaválasztó a maga több mint 42 ezer twitterezőjével, mert Dolan érsek több mint 82 ezer követővel büszkélkedhet.

Rubén Salazar, Santa Fe de Bogotá érsekén kívül még három esélyes – a brazil-német Odilo Scherer, São Paulo érseke; John O'Mailey bostoni érsek; Angelio Scola, Milánó főpásztora is – használja a technológiai újdonságot. Rajtuk kívül még a dél-afrikai Wilfried Napier, Durban érseke, illetve Los Angeles nyugalmazott érseke, Roger M. Mahony is.

Magyar Kurír

(st)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük