Idén első alkalommal a Gödöllői Királyi Kastélyban rendezik meg a Magyar Ízek Bálját. A hagyományteremtő társasági esemény célja a tradicionális magyar ízek, a gasztro kultúra ápolása és a magyar termelők népszerűsítése. A menüsorban olyan különlegességek is szerepelnek, mint a szilvásváradi pisztráng kaviár vagy a konfitált vizibivaly nyak és szürkemarha borjú bélszín duo kéksajtos kukorica prószával és szarvasgombás burgonya habbal. A március másodikai bált a Magyar Ízek Kereskedelmi Szövetség szervezi.

 

Idén első alkalommal a Gödöllői Királyi Kastélyban rendezik meg a Magyar Ízek Bálját. A hagyományteremtő társasági esemény célja a tradicionális magyar ízek, a gasztro kultúra ápolása és a magyar termelők népszerűsítése. A menüsorban olyan különlegességek is szerepelnek, mint a szilvásváradi pisztráng kaviár vagy a konfitált vizibivaly nyak és szürkemarha borjú bélszín duo kéksajtos kukorica prószával és szarvasgombás burgonya habbal. A március másodikai bált a Magyar Ízek Kereskedelmi Szövetség szervezi.

 

"A Magyar Ízek Bálja nem csak a hagyományteremtésről szól. Az elképzelés annak köszönhetően született meg, hogy a szakma megünnepelje a hazai termékek népszerűsítésért folytatott küzdelemben eddig elért sikereket. A figyelem középpontjába most is a magas fokú szakértelem, a kiváló minőségű magyar élelmiszerek, az újdonságok, különlegességek és a tradíció kerülnek. Ez alapján állítottuk össze a báli menüsort és ez alapján fogunk díjakat is átadni" – hangsúlyozta Pap Krisztián a Magyar Ízek Kereskedelmi Szövetség vezérigazgatója.

 

Hozzátette: "A március másodikai bálon díjazni fogjuk az Év termelőjét, az Év innovációját és az Év sikertermékét, valamint azt a szerkesztőséget vagy újságírót is jutalmazzuk, aki a magyar termelők és a magyar termékek népszerűsítéséért a legtöbbet tette 2012-ben."

 

„A megújuló hagyományok" jegyében a báli vacsora fogásait Magyarország hét legkiválóbb és egyben legismertebb hazai séfje készíti majd el. Ők kizárólag minőségi magyar alapanyagokat használnak fel. A menüben olyan különlegességek is lesznek, mint a szilvásváradi pisztráng kaviár fürjtojással és uborkasalátával, a bükki kecskesajttal gratinírozott libamáj „tatár", a Szőlőlevélben sült szürkeharcsa csomboros káposztával, valamint a konfitált vizibivaly nyak és szürkemarha borjú bélszín duo kéksajtos kukorica prószával és szarvasgombás burgonya habbal. A szervezők a közelgő böjti időszakra való tekintettel böjti menüt is összeállítottak. Az ételeket a korábbi „Év borászai" díjat nyert pincészetek nedűi kísérik.

 

A Gödöllői Királyi Kastélyban, március másodikán megszervezett Magyar Ízek Báljáról további információt a http://www.magyarizekbalja.hu, valamint a facebook.com/magyarizek oldalon találhatnak az érdeklődők.

 

Az eddigi négy Kézműves Magyar Ízek Vásár, a Budavári Libamájfesztivál, a Webbolt után a MIKSZ éléskamra stratégiájának újabb lépcsőfoka a Magyar Ízek Bálja. A MIKSZ végső célja, hogy Magyarország újra Európa éléskamrája legyen. Ezt nemcsak a magyar termelőket és magyar gasztronómiát népszerűsítő rendezvényekkel, hanem külföldi vásárokon való megjelenéssel kívánják elérni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük