Mindenszentek és hallottak napja miatt változik a temetők nyitva tartási rendje, a sírkertek este tovább lesznek nyitva, viszont több temetőbe tilos lesz gépkocsival behajtani, megnövekedett gyalogosforgalomra kell számítani.

 

 

Mindenszentek és hallottak napja miatt változik a temetők nyitva tartási rendje, a sírkertek este tovább lesznek nyitva, viszont több temetőbe tilos lesz gépkocsival behajtani, megnövekedett gyalogosforgalomra kell számítani.

 

A temetők október 24-étől november 2-áig mindennap 7 órától 20 óráig tartanak nyitva. A Fiumei úti sírkert és a X. kerületi Új köztemető kivételével október 29-étől november 1-jéig nem lehet gépkocsival behajtani. Az Új köztemetőben október 29-én 16 és 20 óra között, valamint november 1-jén és 2-án egész nap díjmentesen lehet behajtani gépkocsival. Az Új köztemetőben október 29-étől november 2-áig mikrobuszok segítik a közlekedést, melyek használata ingyenes.

A Budapesti Temetkezési Intézet ebben az évben is szervez kegyeleti megemlékezéseket:

– a Fiumei úti sírkertben november 1-jén 11 órától;

– a Rákospalotai temetőben november 1-jén 13 órától.

Több rendkívüli járatot is forgalomba állít a BKV mindenszentek és halottak napján. November 1-jén és 2-án 8.00 és 18.00 óra között rendkívüli járatok közlekednek.    

– 30B jelzéssel Újpest-Központ és Megyer, Szondi utca között 5 percenként,

– 36A jelzéssel a Gubacsi út és a Jáhn Ferenc Kórház végállomások között 10 percenként;

– 37B jelzéssel a Baross térről (Keleti pu.) az Izraelita temetőhöz 10 perces követési idővel;

– 38B jelzéssel Csepel, Szent Imre tér és Hárosi Iskola között 5-10 percenként (a 38-as, 138-as és 38B jelzésű járatokkal közös szakaszon 5 percenként követik egymást a járművek);

– 58A jelzéssel Savoya Parktól a Budafoki temetőig 15 percenként;

– 68A jelzéssel Kőbánya-Kispest és Új köztemető között 10 percenként csuklós járművek közlekednek;

– 160A jelzéssel Batthyány tér és Óbuda, vasútállomás között 10 percenként;

– 218A jelzéssel Óbuda, Szentlélek tér és Gábor Dénes Főiskola között 10-20 percenként (a 218-as járattal közös szakaszon 10 perces követési idővel lehet utazni). (http://www.bkv.hu/ )

A vonatok a szokásos szombati, illetve vasárnapi menetrend szerint közlekednek. 

A szokottnál nagyobb torlódásokra kell számítani a határokon és az ország jelentősebb temetőinek környékén mindenszentek és halottak napján.

A határátkelőhelyeken ugyancsak forgalomnövekedéssel kell számolni, de az előrejelzések szerint – Záhony kivételével – sehol nem kell fél óránál hosszabb várakozásra számítani, és Záhonynál is csak a Tisza-híd felújítása miatt alakulhat ki az átlagosnál hosszabb ideig tartó határátlépés.

 A rendőrség a polgárőrökkel közösen ügyel a rendre. A temetőknél, pályaudvarokon, parkolók környékén és nagyobb közlekedési csomópontokon is több egyenruhás lesz. A rendőrség azt kéri a temetőkbe látogatóktól, hogy a parkoló gépkocsikban látható helyen ne hagyjanak csomagokat, táskákat, értéktárgyakat. A tömegközlekedési eszközökön utazók értékeiket jól zárható felső ruházatukban, vagy táskájukban helyezzék el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük