2011 július 22-24. között idén is szeretettel várja az érdeklődőket a Dél-Dunántúl legnagyobb családi fesztiválja a Krisna-völgyi Búcsú.

2011 július 22-24. között idén is szeretettel várja az érdeklődőket a Dél-Dunántúl legnagyobb családi fesztiválja a Krisna-völgyi Búcsú.


A három napos Búcsú minden egyes napja önálló, teljes egész, friss, szórakoztató programokkal, amelyek nem csak felnőtteknek, hanem az egész családnak szólnak – a karon ülőktől a nyugdíjas korosztályig, így egy igazi családi kirándulás kerekedhet a júliusi napsütéses hétvégéből.

A kézműves mesterek vására idén is elengedhetetlen része a hétvégének, természetes holmikat, kelméket, fűszereket és bioterményeket szerezhet be. Részese lehet a szabadtűzi főzésnek, könyvvásár, ökológiai előadások és gasztronómiai túrák várják, a hazai ízektől az indiai étkekig bármibe belekóstolhat. A bazár forgatagán túl színpadi programokkal, zenével, tánccal, harcművészeti bemutatókkal és színdarabokkal is várják az érdeklődőket.

A nap fénypontja idén is a tradicionális esküvő lesz, ahol a közönség együtt adhatja áldásait az ifjú párra. A programok közben lesz idő megtekinteni a fenséges templomépületet, begyűjteni néhányat a környezetbarát háztartási praktikákból, gondolatokat cserélni a védikus filozófiai mestereivel, nagyokat sétálni, belesni a biokertészetbe és megtekinteni a falu fiatal arborétumát. A fesztivál területe füst és alkoholmentes térség, vegán és laktovegetárinus ételekkel, így akik az egészségmegőrzésnek hódolnak, szintén megtalálják számításaikat.

Gyermekekkel érdemes betérni a Valóságshow sátorba, ahol kipróbálhatják a tradicionális indiai életmódot és öltözékeket. A védikus iskolában, a gurukula épületében a mellett, hogy megtekinthetik, hogyan tanul itt egy kisdiák, kézműves foglalkozások, és a nagysikerű „Védjük a teheneket!" pályázatból készült gyermekrajz kiállítás várják, de betérhet a tudást próbára tevő labirintusba is. Lesz arcfestés és henna, nyilazás, a nagyszínpadon gyermek bhadzsan (zenei kórus) és gyermekszíndarab is. Az izgő-mozgó kalandorok kipróbálhatják az óriási fa játszóteret, a tehenészetben a bocisimogatót. Aki megéhezett, az étterem sátorban válogathat kedvére: gyümölcs, zöldségek, sült és főtt főételek és mennyei édességek között.

 A vasárnapi napot Kövi Szabolcs fuvolakoncertje koronázza majd meg.

 Szállás és részletes program, kedvezményes jegyelővétel (2011. 07.15-ig) : www.bucsu.krisnavolgy.hu Info: info@krisnavolgy.hu

Németh Krisztina

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük