2022.augusztus.11. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Magyarország felkészült az esetlegesen meginduló gázszállítások fogadására

3 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/21915"><img class="image thumbnail" src="/files/images/pipeline_2.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span>Amennyiben megindul a gázszállítás, Magyarország felkészült a fogadására. - mondta el Molnár Csaba energiaügyi miniszter 2009. január 11-én, vasárnap tartott sajtótájékoztatóján, Budapesten. Az FGSZ Földgázszállító Zrt. szakemberei is felkészültek a technológia kihívásra - tette hozzá a tárcavezető. </p><p>

pipeline 2.thumbnailAmennyiben megindul a gázszállítás, Magyarország felkészült a fogadására. – mondta el Molnár Csaba energiaügyi miniszter 2009. január 11-én, vasárnap tartott sajtótájékoztatóján, Budapesten. Az FGSZ Földgázszállító Zrt. szakemberei is felkészültek a technológia kihívásra – tette hozzá a tárcavezető.

pipeline 2.thumbnailAmennyiben megindul a gázszállítás, Magyarország felkészült a fogadására. – mondta el Molnár Csaba energiaügyi miniszter 2009. január 11-én, vasárnap tartott sajtótájékoztatóján, Budapesten. Az FGSZ Földgázszállító Zrt. szakemberei is felkészültek a technológia kihívásra – tette hozzá a tárcavezető.

A miniszter jelezte: a határáteresztő pontokra telepített nyomásérzékelő eszközök legkésőbb 30 másodpercen belül jelzést küldenek majd a földgáz megérkezéséről.

A miniszter beszámolt arról, hogy az ellenőrzőcsoportra vonatkozó háromoldalú megállapodás aláírását követően a csoport magyar tagja is elindult állomáshelyére. A szakember Nyugat-Ukrajnában végzi majd feladatát, a magyar-ukrán, illetve szlovák-ukrán viszonylatokon fogja ellenőrizni a gáztranzitot.

Molnár Csaba Magyarország mai napra valószínűsített földgázfogyasztásról szólva elmondta: azt a tegnapi naphoz hasonlóan ma is 61-64 millió m3 közöttire becsülik a szakemberek. A hazai fogyasztást továbbra is a kereskedelmi tározókból (53 millió m3), a hazai kitermelésből (9 millió m3) valamint a nyugati irányból beérkező földgázból (4 millió m3) fedezik majd.

A miniszter kiemelte, hogy a stratégiai célú biztonsági tartalékhoz – bár annak felszabadítása megtörtént – még nem kellett hozzányúlni.

A tárcavezető tájékoztatott arról, hogy a tegnapi nap folyamán a szomszédos államoknak ígért gázmennyiség megérkezett a célországba, Szerbia esetében kicsivel túl is teljesítették az ígért mennyiséget, így Magyarországon keresztül a német-magyar összefogásnak köszönhetően 4,7 millió m3 földgáz jutott el az országba. Bosznia-Hercegovina a maximális mennyiséget, 1,5 millió m3 gázt kapott. Horvátországba Ausztrián keresztül érkezett meg az 1 millió m3 földgáz.. Ezt a mennyiséget a tervek szerint a mai napon is biztosítják a három ország számára- mondta el Molnár Csaba.

Az energiaügyi miniszter tájékoztatójában beszámolt a tegnapi nap hazai földgáz- fogyasztásáról is, ez 63,6 millió m3 volt, a gázkrízis leghidegebb napján. A jövő hét időjárására kitérve a miniszter kiemelte: bár továbbra is igen hideg lesz az időjárás, a jövő héten már néhány fokkal emelkedik a hőmérséklet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.