1. oldal1. oldalMost jutott el szerkesztőségünkbe egy érdekes ep választás-propaganda dokumentum, a FIDESZ évelő kártyája. Ezt azoknak az aktivistáknak szánják,akik a FIDESZ számára kopogtató cédulát képrnek a választóktól, és az pedig esetleg kérdez. Nem is vesztegetnénk rá sok szót, de ami miatt érdemes megemlíteni: a Jobbikot a másik jobboldali erőt potenciális versenytársként és NEM szövetségesként kezeli. Érvrendszere, amivel ellen érvel ITT NEM IGAZ, de viszont TELJESEN ÉS TÖKÉLETESEN IGAZ A PARLAMENTI VÁLASZTÁSOK IDEJÉN. Úgy tűnik összekeverték az Európai Parlamenti és a belföldi parlamenti választásokat. Legalábbis a felhozott évek és a poltikai marketing területén. Talán egyszerre történő megtartásra számítottak? Vagy félnek az esetleges szövetségi politika miatt a rázuduló MSZP-SZDSZ-MDF szitkoktól? Ha ez ügyben irásban hallgattak volna bölcsebbek lennének.

 

1. oldal1. oldalMost jutott el szerkesztőségünkbe egy érdekes ep választás-propaganda dokumentum, a FIDESZ évelő kártyája. Ezt azoknak az aktivistáknak szánják,akik a FIDESZ számára kopogtató cédulát képrnek a választóktól, és az pedig esetleg kérdez. Nem is vesztegetnénk rá sok szót, de ami miatt érdemes megemlíteni: a Jobbikot a másik jobboldali erőt potenciális versenytársként és NEM szövetségesként kezeli. Érvrendszere, amivel ellen érvel ITT NEM IGAZ, de viszont TELJESEN ÉS TÖKÉLETESEN IGAZ A PARLAMENTI VÁLASZTÁSOK IDEJÉN. Úgy tűnik összekeverték az Európai Parlamenti és a belföldi parlamenti választásokat. Legalábbis a felhozott évek és a poltikai marketing területén. Talán egyszerre történő megtartásra számítottak? Vagy félnek az esetleges szövetségi politika miatt a rázuduló MSZP-SZDSZ-MDF szitkoktól? Ha ez ügyben irásban hallgattak volna bölcsebbek lennének.

 

 VÁLASZTÁS 2009 JÚNIUS 7. ÉRVELŐ KÁRTYA

 EP választás kopogtatócédula-gyűjtés 2009. április 8 – május 8.

 1. Miért kell elmennünk szavazni június 7-én?

 

 • A jelenlegi belpolitikai helyzetben óriási jelentősége van a június 7-i választásnak. A Gyurcsány-kormány megbukott, de nem mer szembenézni a választókkal. Háttéralkukkal arra törekszik, hogy megtartsa a hatalmat.

 

 • Magyarországnak új irányra, erős kormányra, határozott vezetésre van szüksége. Erős kormány csak választás útján jöhet létre. Demokratikus felhatalmazás nélkül nem lehet eredményesen kormányozni az országot.

 

 • Az európai parlamenti választáson üzenetet tudunk küldeni a kormánynak és a parlamentnekarról, hogy itt az idő a politikai változásra.

 

 • Az európai parlamenti választáson dől el, hogy kik képviselik Magyarországot az Európai Parlamentben. Ez fontos dolog, mert ott a mi életünket is befolyásoló döntések születnek.

 

2.Bajnai

 2. oldal2. oldal

 • Bajnai nem más, mint egy Gyurcsány-klón. Ugyanaz a volt KISZ-es háttér, ugyanaz a vállalkozói kör.

 

 • Bajnait Gyurcsány hozta be a politikába, az ő embere.Gyurcsány és Bajnai egy és ugyanaz,

 

 • Bajnait soha senki nem választotta meg, nincs demokratikus felhatalmazása. Bajnai hónapok óta gazdasági miniszter. A jelenlegi gazdasági helyzetért ő is ORSZÁGfelelős.

 

 • Bajnai egy sötét gazdasági ügyben is érintett: az általa akkor vezetett Wallis Rt. vitte csődbe a Hajdú-Bét mezőgazdasági vállalatot, a csőd miatt több száz libatermelő ment tönkre, többen öngyilkosok lettek.

3.         Igen, Magyarország többre képes!

 

 • Magyarország éllovasból sereghajtóvá vált Európában. Hét év szocialista-liberális kormányzása csődbe vitteaz országot.

 

 • A bukott miniszterelnök már saját maga is elismeri,hogy kudarcot vallott és nem képes kormányozni. A felelősséget azonban most sem akarja vállalni, hatalmi háttéralkukkal akarja megtartani befolyását.

 

 • A Fidesz meg fogja mutatni, hogy választhatunk más utat is, és lehetünk sikeres nemzet Európában. Bizonyítsuk be együtt, hogy Magyarország többre képes!

 

4.         Mi a hasznunk az uniós tagságból?

 

 • Az Európai Uniót nem kell feltétlenül szeretni ahhoz, hogy belássuk: a tagság Magyarország elemi érdeke. Nem szabad kimaradni abból a nagy közösségből, ahol a minket is érintő döntések születnek. Ha nem lennénk ott, akkor nélkülünk döntenének rólunk. Ezért inkább ott kell lenni.

 

 • Ha nem lennénk az EU tagjai, akkor a mostani gazdasági válság még sokkal nagyobb károkat okozott volna Magyarországnak.

 

 • Magyarország sok európai pénzre is jogosult. A jelenlegi kormány nem sáfárkodott jól ezekkel a támogatásokkal: kevés forrást sikerült megszerezni, és kevés pénz jutott el a magyar emberekhez. A Fidesz-kormány ebben is változtatni fog: keményebben és hatékonyabban fogunk fellépni a magyar érdekekért, több támogatást és több tiszteletet szerzünk Magyarországnak.

 

5. Mi az az Európai Parlament (EP)?

 

 • Az Európai Parlament az Európai Unió egyetlen közvetlenül választottszerve. Ezért az európai parlamenti képviselőkön keresztül tudnak a magyar emberek közvetlenül hatást gyakorolni az EU működésére.

 

 • A Magyarországot érintő uniós döntések nagy többsége az Európai Parlament részvételével születik.

 

6. Kik a Fidesz jelöltjei, hány képviselője van Magyarországnak?

 

 • A Fidesz jelöltjei az ország minden részét képviselik. Vannak köztük idősebb és tapasztaltabb politikusok, akika brüsszeli politikában is nagy megbecsültségre tettek szert. Ilyen például Schmitt Pál, aki a parlament egyik fontos bizottságát, a Horvátország felvételét előkészítő bizottságot vezeti, Surján László, volt népjóléti miniszter, akit az unió jövő évi költségvetéséről szóló parlamenti jelentés megírására kértek fel, vagy Szájer József, aki a brüsszeli parlament legnagyobb politikai csoportjának (Európai Néppárt) egyik legbefolyásosabb alelnöke.

 

 • Vannak köztük fiatalok, mint például Gál Kinga, aki a nemzeti közösségek, így a határon túli magyarokjogaiért harcol, és tavaly elnyerte az Év Képviselője díjat.

 

 • A Fidesz szintén befutó helyen jelölte Kósa Ádámot, aki a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének elnöke. Ő minden fogyatékossággal élő ember – Magyarországon több százezren vannak – érdekeit fogja képviselni.

 

 • Magyarország 22 képviselőt küldhet az Európai Parlamentbe.

 

7. Közbiztonság / bűnözés

 

 • A Fidesz a törvény és a rend pártja.

 

 • Magyarországon ma romokban hever a közbiztonság. A kormány képtelen fenntartani a rendet, nem adja meg a kellő támogatást és anyagi forrást a rendőrségnek. Gyurcsány Ferenc legutóbb már a bíróságokat és az ügyészséget is megtámadta. Mind ez felháborító és tűrhetetlen.

 

 • A Fidesz helyreállítja a közbiztonságot, megerősíti a rendőrséget. A Fidesz ezért kezdeményezte a „három csapás" törvényt, ami szigorú, életfogytig tartó börtön büntetéssel sújtaná a visszaeső, kegyetlen bűnözőket.

 

 • Ha kormányra kerülünk, akkora törvénytisztelő állampolgároknak ismét nem lesz félnivalója Magyarországon.

 

8.         Elszámoltatás

 

 • Magyarországon ma sokaknak úgy tűnik: itt mindent meg lehet tenni következmények nélkül. A Fidesz meg fogja mutatni, hogy ez nem így van. Az igazság és a számonkérés pillanata el fog jönni.

 

 • A Fidesz a törvény és a rend pártja. Mi vissza fogjuk állítani a törvényességet Magyarországon.

 

 • A Fidesz-kormány megalakulását követően azonnal cselekedni fog: megvizsgálja az elmúlt évek nagyberuházásait, az európai uniós források magyarországi elosztásának gyakorlatát, minden jelentősebb üzleti, pénzügyi döntést. Semmilyen visszaélés és törvényszegés nem maradhat büntetés nélkül.

 

 • A jogsértések következménye minden esetben büntetőjogi felelősségre vonás kell legyen.

 

 • Nincsenek tabuk és nincsenek érinthetetlen személyek.Mindenki egyenlő elbírálás alá esik a törvény előtt.

 

9.         Jobbik

 

 • A Jobbikra adott szavazat elvesztegetett szavazat. A Jobbik nem tud kormányt alakítani, nem tudja legyőzni a szocialistákat. Ráadásul nem is akar kormányozni, hanem ellenzéki szerepre készül. (Vona Gábor egy lapinterjúban azt mondta, hogy mindenképpen ellenzéki szerepre készülnek, még ha a Fidesz is lesz kormányon: „Hacsak nem mi nyerjük a 2010-es választásokat, ellenzéki szerepre készülünk az első parlamenti ciklusunkban." (Magyar Nemzet Online, 2009. jan. 3.) Vagyis az MSZP-vel közösen lesznek egy Fidesz-kormány ellenzéke!)

 

 • A jobboldal mind 2002-ben, mind 2006-ban meg nyerhette volna a választásokat, ha nem megosz tott. 2002-ben az MSZP 55.234 szavazattal kapott többet, mint a Fidesz-MDF lista, miközben a MIÉP listájára 245.326-an szavaztak. Ez kevés volt ahhoz, hogy a MIÉP bejusson a parlamentbe, vagyis ezek a szavazatok elvesztek. Ha a 245.326 emberből csak 56.000-en a Fideszre szavaztak volna, akkor a Fidesz maradt volna kormányon 2002-ben. 2006-ban ugyanez a helyzet ismétlődött meg. 2002 és 2006 tanulsága tehát világos és egyértelmű: a baloldal csak akkor tud választást nyerni, ha a jobboldal szavazatait megosztják.

 

 • Így tehát a Jobbik, vagy bármely más – önmagát jobboldalinak mondó – párt indulása kizárólag az MSZP hatalmi érdekeit szolgálja. Ha tehát azt akarjuk, hogy 2010-ben a jobboldal alakítson kormányt, akkor nem a Jobbikra, hanem a Fideszre és a jobboldali egységre kell szavazni.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük