Extra sebességű internet, kiemelkedően magas kép- és hangminőségű tévészolgáltatás, T-Home csomagokban, vagy akár szolgáltatás elemekből felépített egyéni csomagban, már Székesfehérváron is. Erről számolt be ott tartott sajtótájékoztatóján a T-Home.

Extra sebességű internet, kiemelkedően magas kép- és hangminőségű tévészolgáltatás, T-Home csomagokban, vagy akár szolgáltatás elemekből felépített egyéni csomagban, már Székesfehérváron is. Erről számolt be ott tartott sajtótájékoztatóján a T-Home.

 

  A T-Home, a Magyar Telekom otthoni és kisvállalati kommunikációs szolgáltatásainak márkája a hazai szolgáltatók közül – az előfizetőig kiépített optikai hálózatával (FTTH, fiber-to-the-home) – elsőként vitte be a lakásokba a jövő technológiáját.

A fejlesztés első ütemében Budapest IV., X., XI., XIII., XIV., XXII. kerület, Debrecen, Eger, Miskolc, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Pécs, Sopron, Szolnok, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg egyes részein kiépített optikai hálózat immár Székesfehérváron is elérhető, és a közel jövőben többek között Cegléd, Gyöngyös, Kecskemét, Kiskunfélegyháza településeken és a főváros további kerületeiben is előfizethetővé válik.

„A legkorszerűbb infrastruktúra megjelenése vonzóbb célponttá teszi az egyes városokat a befektetők és a nagyvállalatok számára, ez pedig új lehetőségeket és új munkahelyeket jelent" – hangzott el Winkler János, Magyar Telekom vezérigazgató-helyettes, Lakossági Szolgáltatások Üzletágvezető és Knizse Gyula, Székesfehérvár gazdasági tanácsnoka jelenlétében megtartott sajtótájékoztatón Székesfehérváron.

A jelenleg már több mint ötvenezer háztartásban jelen lévő, a jövő technológiájának is nevezett optikai kábelnek köszönhetően a lakosság és az intézmények számára mindennapossá válhat a zenei és multimédiás tartalmak villámgyors letöltése akár 50 Mbit/s letöltési sebességgel. (Optinet Super csomag esetén a min. és max. letöltési sebesség: 25-50 Mbit/s, a min. és max. feltöltési sebesség pedig 12,5-25 Mbit/s), valamint a több tévékészüléken nyújtott, egyes televíziós csatornák és a Videotéka meghatározott filmjeit HD minőségben is kínáló IPTV szolgáltatás.

Az optikai szálak összekötésére szolgáló szerszámkészletAz optikai szálak összekötésére szolgáló szerszámkészletA rendszer fémet nem tartalmaz, főleg rezet, igy csak a tudatlanok fújják meg. Azaz a szolgáltatás is nagyobb biztonságban van. Üvegért és az azt burkoló kevlar szövetért egyetlen fel vagy alvilagi felvevő sem fizet. A rendszerben lévő elérhető eszközökreis igaz mindez, hiszen azok passzívak, így áramellátás sem kell hozzájuk, ami fémet tartalmazna.

A rendszerben használt különböző Pirelli oprtikai kábelkötegek mintáiA rendszerben használt különböző Pirelli oprtikai kábelkötegek mintáiA lakásba beérkező optikai szálat egy optikai végkészülékbe -Optical Terminal kontroller OTC – érkeztetik. Ebből maximum 3 analóg telefonvonalat és maximum 3 TV kontroll boxot lehet leágaztatni. Ugyanakkor ebből jön ki egy nagy sávszélességű ethernet csatlakozó is, amire a megszokott otthoni routereket lehet csatlakoztatni. Ugyanazokat amiket az ADSL-hez használtunk, csak a beállításokat kell átállítani. Az eszközhöz csatlakoztatható kivánsűágra akkumulátor, így a telefonszolgáltatás a lakásban történő esetleges áramszünet esetében is folyamatos marad.

Igazi pénztárcakímélő ajánlatként a T-Home tévét, internetet és telefont együtt – egy éves hűségidővel, Optinet Easy valamint IPTV és Digitális telefon Alap csomaggal – már havi 6380 forintért is ajánl.

A család minden tagjának szóló – Optinet Happy, IPTV Családi és Digitális telefon Alap – csomagban, egy éves hűségidővel mindez 8480 forintba kerül. Ha pedig valaki csak IPTV-t és Digitális telefont szeretne, akkor egyéves hűségidővel, Alap csomagban már havi 3890 forintért élvezheti a szolgáltatást.

A fejlesztés technológiai hátterét az innovációban élen járó T-Home és az újgenerációs távközlési megoldások terén vezető Huawei napokban bejelentett, GPON berendezések és menedzselő rendszerek szállításáról és rendszertámogatásról szóló együttműködési megállapodás biztosítja.

A GPON (Gigabit Passive Optical Network, gigabites passzív optikai hálózat) technológia egy pontból több fogyasztó lakóhelyéig viszi el az optikai szálat, az egyetlen optikai szálon pedig áramellátást nem igénylő eszközök osztják meg a sávszélességet, amely jelentős energiatakarékosságot és költséghatékonyságot eredményez.

A két nagy rivális: az UPC és a T-Home versenyében újabb fejezet kezdődik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük