2023.március.25. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Már rendezvényekre is vásárolhatnak jegyet mobillal a Vodafone ügyfelei

3 perc olvasás
<p><em><span class="inline inline-left"><a href="/node/42951"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Tikit.thumbnail.jpg" border="0" alt="http://tikit.hu/" title="http://tikit.hu/" width="98" height="100" /></a><span style="width: 96px" class="caption"><strong><a href="http://tikit.hu/">http://tikit.hu/</a> </strong></span></span>Sikeresen debütált a Vodafone legújabb fejlesztése a vízilabdázók Vodafone Kupáján, melyre belépőjegyüket az interneten keresztül, mobiljukkal fizetve is megvehették a szurkolók.</em></p><p>

http://tikit.hu/http://tikit.hu/ Sikeresen debütált a Vodafone legújabb fejlesztése a vízilabdázók Vodafone Kupáján, melyre belépőjegyüket az interneten keresztül, mobiljukkal fizetve is megvehették a szurkolók.

http://tikit.hu/http://tikit.hu/ Sikeresen debütált a Vodafone legújabb fejlesztése a vízilabdázók Vodafone Kupáján, melyre belépőjegyüket az interneten keresztül, mobiljukkal fizetve is megvehették a szurkolók.

Valószínűleg sokakkal előfordult már, hogy be szerettek volna jutni egy rendezvényre, de elegendő készpénz vagy bankkártya hiányában végül nem tudtak rá jegyet venni. Számukra nyújt megoldást a Vodafone saját kezdeményezésű fejlesztése, a tikit.hu, amely a mobilparkolásnál megszokotthoz hasonlóan a mobiltelefonnal, sms-ben történő jegyvásárlást tesz lehetővé, amelyet Vodafone az innovatív megoldásairól ismert SodaTeam Kft.-vel közösen valósított meg. A szolgáltatás az internetes felületen folyamatosan elérhető, s jelenleg a Fezen 2010 fesztiválra ezen a kényelmes módon is megvásárolhatók a jegyek.

A jegyvásárlás a tikit.hu webes felületen indul. Az adott program és a jegyek típusának és számának kiválasztását követően a „Megvásárol" gomb megnyomásával egy ablak jelenik meg, amelyben az ügyfél neve, e-mailcíme és mobilszáma megadásával elindíthatja a vásárlási tranzakciót.

A MobilVásárlási rendszer ezután az ügyfél által megadott telefonszámra sms-ben jóváhagyási kérést küld, amelyben tájékoztatást ad a belépőjegy áráról és egyéb paramétereiről. A kapott üzenetet – a mobil vásárlás mindenkori feltételeinek megfelelően – egy válasz sms elküldésével 3 percen belül kell jóváhagyni. Amennyiben ez megtörténik, az ügyfél a megadott e-mail címre megkapja a jegyvásárlást igazoló bizonylatot, illetve sms-ben megkapja a szükséges azonosítókat is. A rendezvényre bejutni a helyszínen, az egyedileg generált kód ellenében lehetséges.

Az ügyfelek által igénybevett szolgáltatás díját a mobilvásárlásnál megszokott módon, azaz a számlás előfizetők havi hitelkeretük terhére utólag, kártyás előfizetők pedig előre feltöltött egyenlegükkel fizethetik ki. Az ügyfél által elküldött sms-ek árazása az ügyfél tarifacsomagja szerinti normál díjon történik.

Beck György, a Vodafone Magyarország elnök-vezérigazgatója elmondta: „Úgy gondolom, hogy a tikit.hu két szempontból is kiemelt fontosságú a Vodafone számára: egyrészt ügyfeleink számára még egyszerűbbé tesszük a különböző eseményekre való bejutást és jegyvásárlást, másrészt pedig kibővítjük a mobilparkolás során a mobil fizetési megoldások területén megszerzett tapasztalatainkat. A rendszer révén ráadásul kölcsönösen előnyös kapcsolatot építhetünk ki a rendezvények helyszíneivel és szervezőivel, valamint a jegyirodákkal is."

Török László, a Magyar Vízilabda Szövetség sajtófőnöke és a Vodafone kupa egyik szervezője hozzátette: „Őszintén szólva egy kicsit aggódtam a Kupa előtt, hogy vajon minden rendben fog-e menni, de a teljesen zavartalan jegykezelés bebizonyította, hogy fölöslegesen idegesítettem magam. A tikit.hu kiállta a vízilabda-drukkerek próbáját!"

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.