A sportban elért hazai és nemzetközi sikerek egy egész nemzedékre tudnak hatással lenni, egy-egy rangadó, vagy országok közötti bajnokság meghatározó élménnyé válhat a sportpálya szélén állók számára. Az idei Balaton átúszás menetrendjéről tartottak sajtótájékoztatót a Keleti Pályaudvaron egy étkezőkocsiban a MÁV-Start és a szervezők.

 

A sportban elért hazai és nemzetközi sikerek egy egész nemzedékre tudnak hatással lenni, egy-egy rangadó, vagy országok közötti bajnokság meghatározó élménnyé válhat a sportpálya szélén állók számára. Az idei Balaton átúszás menetrendjéről tartottak sajtótájékoztatót a Keleti Pályaudvaron egy étkezőkocsiban a MÁV-Start és a szervezők.

A MÁV-START Zrt.-nek személyszállító vállalatként, azaz az emberekkel nap mint nap kapcsolatban levő szolgáltatóként célja, hogy az emberek sport iránti szeretetét és érdeklődését fenntartsa, illetve mélyítse, és hozzájárulhasson egy-egy győzelem miatt érzett  boldogsághoz.

Az élsport szerelmesei mellett társadalmunk egyre szélesebb rétegei ismerik meg azt a fantasztikus érzést, amikor egy-egy hazai tömegsport-rendezvényen elindulva, sikeresen teljesítik a kitűzött célokat. A Balaton átúszás, a különböző futóversenyek, teremfoci-bajnokságok, amatőr evező-versenyek, stb. évről-évre mind több és több résztvevőt fogadnak, nézőt szórakoztatnak. Sportolni, az egészségre odafigyelve élni és ezt a tudást másoknak is átadni, – követendő példa, amelyet a MÁV-START Zrt. szívesen támogat utazási kedvezmény-lehetőségekkel. 

A Magyar Hosszútávúszó Szövetség és a Balaton Masters Team szervezésében július 12.-én, szombaton kerül sor Balatonfüred és Tihany között a hagyományos Öbölátúszásra. Az előrejelzések szerint az idő is optimális lesz, a keleti medencében kicsi a valószínűsége a viharjelzésnek – azaz sima vízen lehet majd úszni és a vízhőmérséklet is megfelelő lesz egy sikeres rendezvény lebonyolítására, így a szervezők minden korosztályban nagy indulói létszámra számíthatnak. A verseny a hazai Úszó OB-val párhuzamosan zajló egyedi szabadidősport esemény, amely az ismét vízbe szálló, legjobb magyar hosszútávúszók részvételével zajlik. A bajnoki 1500 m-es úszása után itt lesz az utóbbi évek  legsikeresebb hosszútávúszója Gercsák Csaba, aki a közelmúltban szerzett kvalifikációt a pekingi Olimpiára és  aki edzésként fog úszni szombaton.

Az elmúlt évhez hasonlóan a Balatonfüredi „all inclusive" Marina Hotel Strandja ad otthont a rendezvénynek, ahol 9 órától folyamatosan 13 óráig várják rajtolni az úszókat. A cél a tihanyi Hajóállomási Strand, amely szép környezettel fogadja a 3,5 km-es távot teljesítőket.

Akinek főleg a részvétel a fontos, azoknak javasolják, hogy a hosszabb sorban állás elkerülése érdekében 11 óra után jöjjenek nevezni. Az úszókat több csatornán át engedik be a vízbe, a  várakozási idő ezzel is jelentősen csökkeni fog.A célba érkezéskor a szervezők minden résztvevőt egy emblémázott pólóval ajándékoznak meg.

De a legjobbak közül díjazzák az abszolút I-III. férfi és női helyezettet, ezen kívül értékelik a szenior korosztályokat 25 év felett 5 évenként, országos szenior bajnoki címekkel, a családi csapatokat és a 4 főből álló céges és baráti csapatok győzteseit is. 12.30 órakor indul az a futam, amelyen a Magyar Köztársaság 3,5 km-es Hosszútávúszó Felnőtt és Utánpótlás Bajnokságára kerül sor. A „profi futam" indulóinak célja a Wesselényi vándorserleg és a bajnoki címek elnyerése.

Az idén is itt kerül lebonyolításra a Szenior Úszók Nyílt Országos Hosszútávúszó Bajnoksága is az egész napi eredmények alapján.( a Szenior úszóklubok csapatai külön rajtolhatnak.) Erre a versenyre külön készülnek országszerte az ősz hajú hölgyek, urak.

Nevezni a rajthelyszínen 8 órától egészen az utolsó rajtig lehet, valamint előző nap, pénteken ugyanott 14-tól 18 óráig.

Tihanyból az úszókat buszokkal és hajókkal szállítják vissza az eredményhirdetésre., melyre a füredi móló színpadán kb. 15.30-kor kerül sor.

A verseny után az úszók már aznap este megtekinthetik eredményeiket az interneten, a verseny főtámogatója és egyben kommunikációs partnere a PORT.hu jóvoltából. A verseny kijelölt ingyenes parkolója a Camping előtt található.

Az időjárás és a vízhőmérséklet felől érdeklődni a 70/383-6870-es, 70/383-6770-es telefonszámokon lehet.

http://www.marathon.hu/,

http://www.port.hu/

 iroda@marathon.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük