Az energiatakarékos, költséghatékony üzemeltetésű új PC ára hamar megtérül és versenyképes az azonos kategóriájú normál fogyasztású társaiéval.

Az energiatakarékos, költséghatékony üzemeltetésű új PC ára hamar megtérül és versenyképes az azonos kategóriájú normál fogyasztású társaiéval.

 

    Hazánkban is kaphatóak a Fujitsu Technology Solutions világon elsőként bemutatott „0 wattos" PC-i, a szintén 0 wattos monitorokkal együtt pedig teljessé vált a vállalat környezettudatos termékskálája.

A 0 wattos PC-k egyáltalán nem fogyasztanak energiát kikapcsolt, illetve hibernált állapotban, viszont ilyenkor is zavartalanul adminisztrálhatóak. Ezzel megszüntetik az energiapazarlást, költséget takarítanak meg és a környezetet is védik. A 0 wattos funkció az ESPRIMO E7935 0-Watt és ESPRIMO P7935 0-Watt modellekben elérhető.

A Fujitsu 0 wattos asztali számítógépeinek ára alig néhány ezer forinttal haladja meg az azonos kategóriájú normál fogyasztású gépekét. És bár a PC-k kikapcsolt, illetve hibernált állapotban egyáltalán nem fogyasztanak energiát, – amint azt Tőke László vezető termékmenedzser kiemelte – előre beállított időtartamon belül továbbra is adminisztrálhatók, és normál munkaidőn kívül is fogadni tudják a szoftverfrissítéseket. Az ezt támogató innováció a vállalat augsburgi fejlesztőinek munkája.

Az eszköz automatikusan átáll 0 wattos készenléti üzemmódba – tehát ehhez nem kell gombbal kikapcsolni, vagy leválasztani az elektromos hálózatról. Ha a PC-t normál munkaidőn kívül kell adminisztrálni (pl. szoftverfrissítéshez), a rendszergazda meghatározhatja azt az intervallumot, amelyben a PC automatikusan várja a frissítést. A beállított időtartam végén a gép visszaáll 0 wattos készenléti üzemmódba. A felhasználó a gép előlapján található normál kapcsológombbal indíthatja el újra a PC-t.

Poros Gábor a Fujitsu Technology Solutions ügyvezető igazgatója a mai sajtótájékoztatón elmondta, hogy a 0 wattos PC bevezetése a Fujitsu zöld jövőképével összhangban álló környezettudatos vállalati magatartás kialakításának újabb fontos lépése. „Arra számítok, hogy ezen jövőbe mutató technológiai újításaink révén pár éven belül a környezettudatos felhasználók jelentős többsége már a mi zöld technológiával felszerelt számítógépeinket fogja használni."

Az ESPRIMO E7935 és az ESPRIMO P7935 0 wattos változatai kisméretű fekvő házas és mikrotorony kivitelben kaphatók, azonos konfigurációkkal, azonos áron és azonos szoftver image kompatibilitással. Ennek köszönhetően azonos szoftver image használatával telepíthetők a különböző formai megjelenésű PC-k, tehát a felhasználónak nem kell méretválasztásban kompromisszumot kötnie az egységes vállalati szoftver infrastruktúra védelmében.

Az összes üzleti PC-jénél alkalmazott „kis fogyasztás szoftveres kikapcsolással" (Low power soft off) jellemzőnek köszönhetően a Fujitsu máris túlteljesíti az EU 2013. január 5-től érvényes előírásait, amelyek 0,5 watt alatti fogyasztást írnak elő készenléti állapotban. Ez a megoldás azonban nem csökkenti teljesen nullára a fogyasztást ellentétben a 0 wattos PC-kkel. 
 

A 0 wattos PC-k más környezetvédelmi előnyt is nyújtanak. Környezettudatos jellemzőik közé tartozik még a 89%-os hatásfokú tápegység, amely kielégíti a 2009. július 1-től életbe lépő ENERGY STAR® 5.0 szabvány követelményeit. A halogénmentes alaplapnak, a „kapcsolt" monitorkimenetnek, az új, energiatakarékos Intel® lapkakészletnek és processzoroknak, valamint a gyártási folyamat környezettudatos anyagválasztásának köszönhetően a 0 wattos PC valódi „zöld" beruházás.

http://hu.ts.fujitsu.com/  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük