2022.december.07. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

MHM Computer Hungária – aktualitások

3 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/997"><img class="image thumbnail" src="/files/images/mhm.thumbnail.jpg" border="0" alt="MHM" title="MHM" width="100" height="67" /></a></span>Lyócsa István  igazgató és  Jakó Attila kereskedelmi igazgató tartotta a cég tájékoztatóját 2007. április 23-án. Eszerint;  az MHM Computer jelentõs piaci és szakmai sikerrel kezdhette  2007-es üzleti évét, az EMC támogatásával tendert nyert a Vodafone Hungary Zrt.  teljes storage infrastruktúrájának szállítására és üzemeltetésére.  Az együttmûködés négy évre szól.  </p><p>

mhmLyócsa István  igazgató és  Jakó Attila kereskedelmi igazgató tartotta a cég tájékoztatóját 2007. április 23-án. Eszerint;  az MHM Computer jelentõs piaci és szakmai sikerrel kezdhette  2007-es üzleti évét, az EMC támogatásával tendert nyert a Vodafone Hungary Zrt.  teljes storage infrastruktúrájának szállítására és üzemeltetésére.  Az együttmûködés négy évre szól. 

mhmLyócsa István  igazgató és  Jakó Attila kereskedelmi igazgató tartotta a cég tájékoztatóját 2007. április 23-án. Eszerint;  az MHM Computer jelentõs piaci és szakmai sikerrel kezdhette  2007-es üzleti évét, az EMC támogatásával tendert nyert a Vodafone Hungary Zrt.  teljes storage infrastruktúrájának szállítására és üzemeltetésére.  Az együttmûködés négy évre szól. 

Az MHM a 4 évvel korábbi megbízatás után másodszor vállalhat ilyen feladatot a Vodafonnál, az igazgató szerint az újabb tender-gyõzelem igazolta az MHM 2006-ban végrehajtott reformlépéseit, melyek középtávon is biztosítják az MHM meghatározó szerepét az üzletágban. 

Örömöt és felelõsséget jelent mindez az MHM számára, a piaci helyzet miatt, melyet Lyócsa István  feszültnek nevezett.  Az eladási árak csökkennek, ami a vevõk számára jó hír, de az MHM-hez hasonló feladatot ellátó vállalatok számára az árrés is erõsen redukálódik, vele a túlélést jelentõ nyereség.  A cég az ügyfél és a gyártók között  két tûz közé kerül, de az MHM tartja magát, jelenleg 3-5 projektjük van folyamatban.  Gyártópartnerük, az EMC elfogadta a Vodafone egyre keményebb feltételeit, s ezek után az MHM felvállalta az üzletet, amely kétféle architektúra szállítását jelenti a Vodafon számára,  az un. HM (kiemelt) és a midrange kategóriában.  A mostani, három helyszínen zajló telepítési projekt értéke több száz millió Ft, s szeptember végéig kell befejezni.

Ebben a piaci helyzetben új megvilágításba kerül a korábban erõs versenytársak közötti kooperációs megállapodások kérdése, akár világtendenciaként is …  Az MHM vezetése is úgy látja, hogy egyes területeken várhatóan olyan vállalatokkal is sikerül eseti együttmûködési megállapodásokat kötni, mint  az IBM, amellyel a sikeres tender után került sor kapcsolatfelvételre.  Egy-két közös indítású ügyrõl van szó, amelyrõl írás megállapodás még nincs.

A jól bevált EMC gyártmányok a forgalom 85%-át teszik ki, a gyártó nagyon jó támogatást nyújt hozzájuk, de az MHM-nél nyitottak más termékek irányába is. Itt jöhet szóba akár az IBM is, de az ügyfelek a Hitachi helyi jelenlétét is hiányolják…

Az MHM mindenképpen meg akar maradni adattárház megoldás szállítónak, s külföldi szerepvállalással sem számol.  Hazai lehetõségeit a banki és a biztosítói piacon látja teljesülni.

Az MHM, forgalmát tekintve 20%-os növekedéssel,  1,7 milliárd Ft-os bevétellel zárta a 2006-os évet, s a májusban esedékes évzárás eredményei további növekedést jelenthetnek,  az idei elsõ negyedév forgalma 500 millió Ft körül alakul, szemben a tavalyi elsõ negyedév 340 millió Ft-os bevételével. Mindez azonban a fent vázolt piaci gondok miatt valószínûleg a szinten tartást jelenti, mondta az igazgató. 

http://www.mhm.hu/  

Harmat Lajos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.