2012. szeptember 22-én került megrendezésre az EXIT Cirkuszszínházban a MISS POLEDANCE HUNGARY rúdtánc verseny döntője. A versenyt először 2008-ban renezték meg Magyarország legnagyobb Poledance és Pole-fitness stúdiója, a DOLLHOUSE és Pirner Alma, a magyarországi liszensztulajdonos szervezésében.

 

2012. szeptember 22-én került megrendezésre az EXIT Cirkuszszínházban a MISS POLEDANCE HUNGARY rúdtánc verseny döntője. A versenyt először 2008-ban renezték meg Magyarország legnagyobb Poledance és Pole-fitness stúdiója, a DOLLHOUSE és Pirner Alma, a magyarországi liszensztulajdonos szervezésében.

 

A döntőbe 10 versenyző jutott szóló kategóriában, és 3 páros duó kategóriában a videós előselejtező után. A rendezvényt Bencsik Tamara One night only című dala nyitotta meg, a verseny közben MISSQ divatbemutatót is láthatott a közönség. Az eseményt a hazánkban egyedülálló Burlesque Cirkusz koronázta meg, ahol Pirner Alma és csapata lépett fel.

A 10 döntőbe jutott szóló versenyző:

Molnár Nikolett, Dombai Szilvia, Bakai Regina, Rákli Veronika, Simonyi Anna, Lénárt Yvette, Balogh Katalin, Bardóczy Ilka, Horcsák Gabriella, Szlávy Eszter

A párosok névsora:

Gábris-Baczakó Judit – Varga Eszter, Matesz Marianna – Juhász Boglárka, Toronyi Zsuzsanna – Berthold Nóra

 

A versenyben 2 kategóriát különböztetnek meg, "glamour" és "fitness", egyikben a rudas trükkök és prezentáció mellett a táncos elemeket, jelmezt, nőiességet (glamour), míg másikban a fitness elemeket pontozzák.

 

3 szempont szerint pontoz a nemzetközi zsűri:

– Prezentáció

– Fitness vagy Tánc Show kategóriától függően

– Rudas trükkök

Ebből tevődik össze a végső pontszám.

 

A Miss Poledance Hungary 2012 idei nyertese Molnár Nikolett lett.

5 éves kora óta foglalkozik a mozgással. Először szertornázott, majd a balett intézetben folytatta tanulmányait. Versenyszerűen foglalkozott a salsával, egy 4 fős kizárólag lányokból álló csapatban. Rengeteg előadásban vehetett részt, mind a Táncművészeti Főiskolának mind pedig később a salsa csapatuknak köszönhetően. Utóbbival kétszer is nyertek nemzetközi szintű versenyt. 2010-ben született meg a kislánya, és 2011 februárjában kezdett újra mozogni, és a választott mozgásforma a rúdtánc lett. Amióta tudomására jutott, hogy létezik a rúdtáncnak ezen válfaja is, szerette volna kipróbálni. Lát benne fantáziát, és művészileg a lehetőségek tárházát.

 

Eredmények:

Szóló I. helyezett: Molnár Nikolett
Szóló II. helyezett: Bardóczy Ilka
Szóló III. helyezett: Rákli Veronika

Legjobb rudas trükkök különdíj: Bardóczy Ilka
Legjobb jelmez különdíj: Molnár Nikolett
Év előadóművésze különdíj: Molnár Nikolett

 

Duó kategóriában Gábris-Baczakó Judit és Varga Eszter vihette el az első helyezettnek járó díjat.
Duó I. helyezett: Gábris-Baczakó Judit & Varga Eszter
Duó II. helyezett: Toronyi Zsuzsanna & Berthold Nóra
Duó III. helyezett: Matesz Mariann & Juhász Boglárka

Legjobb rudas trükkök különdíj: Gábris-Baczakó Judit & Varga Eszter
Legjobb jelmez különdíj: Gábris-Baczakó Judit & Varga Eszter
Év előadóművésze különdíj: Gábris-Baczakó Judit & Varga Eszter

 

A Miss Poledance Hungary zsűrije minimum 3 főből kell álljon, akiket szigorú szakmai követelmények alapján választanak. Minimum 10 évet kell eltöltsön a fitness, akrobatika vagy rúdtánc-fitness üzletágban, vagy nemzeti bajnok címmel kell rendelkezzen.

 

A zsűri tagjai:

Nico Modestine

Francia és karibi származású pole fitness előadóművész és tornász.

A rúdtánc férfi nagyköveteként elhivatottan járja a világot, oktat, tanít, előad és osztja meg szenvedélyét másokkal.

 

Kay Penney

A Pole Passion a Fitness Industry Association és a Sussex Enterprize tagja, a Pole Passion Ltd alapító tagja. Meghívott tiszteletbeli tagja a Pole Fitness Association-nak amelyet 2009 februárjában alapítottak az USA-ban Tokyoval együttműködésben – International Pole Dance and Fitness Association. Meghívott zsűritagja a Miss Pole Dance valamint a rúd- és exotikus tánc versenyeknek 2005 óta az Egyesült Királyságban, Japánban, Magyarországon és Oroszországban. 2009-ben meghívott társvezetője volt a nemzeti Egyesült Királysági szinkron rúdtánc csapatnak.

 

Pirner Alma

Európa leghíresebb egzotikus táncosnője. Fő stílusjegye a burlesque, nőies és visszafogott elegancia és báj, folyamatosan megújuló műsor repertoárral földön és levegőben egyaránt. A 2006-2007-es Egzotikus tánc Világbajnokságot egyetlen európaiként a verseny 31 éves múltjában elsöprő sikerrel nyerte érzéki légtornász produkciójával, ahol hernyóból változott át 8 méter magasan pillangóvá.

 

A versenysorozatból hagyományt szeretnének teremteni, és biztosítani a magyar versenyzőknek a lehetőséget, hogy részt vegyenek európai vagy világversenyeken, és ezáltal népszerűsítsék a poledance-t és pole-fitness-t, mint sportot a világban a magyarok segítségével is.

 

rúdtánc az előadóművészet egyik formája, a tánc és akrobatika kombinációja. 

A Poledance az amerikai kontinensről (?) származó, több évtizedes múltra visszatekintő sportág. Magyarországon 2003. óta hódolhatnak e mozgásformának elkötelezettjei a Dollhouse Táncstúdióban. Hazánkban is egyre több nő választja a rúdtáncot hobbiként és kikapcsolódásként. A Rúdtánc Világszövetség több mint 10 éve rendez tagjai közt bajnokságokat. A MISS POLEDANCE HUNGARY verseny először 2008-ban került megrendezésre Magyarország egyetlen Poledance és Pole-fitness Stúdiója, a DOLLHOUSE (www.rudtanc.hu) és Pirner Alma, a magyar liszensz tulajdonos szervezésében.

 

http://www.misspoledancehungary.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük