A Moha Kávéház és Kultúrtérben október folyamán a régi kedvencek és ígéretes jövő előtt álló tehetségek mellet egy újdonság is szerepel a hagyományos JAZZ másképp, a Jazz-By-the-Way és a Jam Session MOHA JAZZ programokon.

 

A Moha Kávéház és Kultúrtérben október folyamán a régi kedvencek és ígéretes jövő előtt álló tehetségek mellet egy újdonság is szerepel a hagyományos JAZZ másképp, a Jazz-By-the-Way és a Jam Session MOHA JAZZ programokon.

 

2013. október 17. csütörtök 19.30

MOHA JAZZ másképp:

Berki Tamás-Sárik Péter Duó, vendég: Borbély Mihály – szaxofon

A Berki-Sárik duó a budapesti jazz klubok és a Moha Jazz Színpad régi kedvencei.

Muzikalitásuk, közös zenei nyelvük, a szavakkal való játékuk és csodás improvizációjuk estéről estére elvarázsolnak bennünket.

Október 17-től a Moha Kávéház és Kultúrtérben új sorozatuk indul, melyben minden alkalommal maguk mellé invitálnak egyet a számos magyar jazz tehetség közül. Első vendégük  Borbély  Mihály szaxofonos lesz. Jazz sztenderdeket és saját műveket szólaltatnak meg. Kihagyhatatlan!

Berki Tamás – ének, Sárik Péter – zongora, Borbély Mihály – szaxofon

Belépő: 1.000 Ft

 

2013. október 19.  szombat  19.30

Moha Jazz-By-the-Way: Kinczel Trio

A formáció bátran kalandozik a mainstream jazz határmezsgyéjén. Koncertjeiken elsősorban a zongorista, Kinczel Dániel alkotói világába nyerhetünk betekintést. Dániel a koncertezések mellett tanári szerepet is vállal az Újpesti Jazz Tanszakon. György Attila, a feltörekvő bőgős generáció tagjaként, számos egyéb formációban tett már tanúbizonyságot művészi rátermettségről (Csemer Bogi Quartett, Chameleon Jazz Band) csakúgy, mint Paizs Attila (Fritz József, Lamm Dávid), aki vitathatatlan szakmai kvalitása mellett érzékeny hangzásáról és forma érzékeny dobolásáról ismerhető meg. A Moha-beli koncertjükön a színpad közelsége miatt érzékenységükről, zenei hajlékonyságukról, a közönséggel való kommunikációjukról  

tesznek tanúbizonyságot.

Kinczel Dániel – zongora, György Attila – bőgő, Paizs Attila – dob

Ingyenes belépés

 

2013. október 25 péntek    19.30  

Moha Jam Session with Oláh Krisztián Trio

A fiatal, tehetséges trió zongoristája, a jazz muzsikus családból származó Oláh Krisztián a Bartók Konzervatórium klasszikus zongora tanszakán tanul, emellett 14 éves kora óta foglalkozik jazzel. Schildkraut Vilmos a Tóth Aladár Zeneiskolában, Csuhaj-Barna Tibor növendéke jazz-bőgő szakon. Dobon Serei Dániel játszik, aki a Zeneakadémia jazz tanszakának hallgatója.

Repertoárukon elsősorban az '50-es, '60-as évek jazz örökzöldjei szerepelnek. Játékukban nagy szerepet tölt be a spontán, közös improvizáció. A koncertet követően a fiatal és az idősebb jazz generáció tagjaival jammelnek.

Oláh Krisztián – zongora, Schildkraut Vilmos – nagybőgő, Serei Dániel – dob

Ingyenes belépés

 

2013. október 26 szombat    19.30  

Moha Jazz-By-the-Way: Fenyő Fruzsina és a Gáspár Károly Trió

Fenyő Fruzsina egy ígéretes jövő előtt álló, tehetséges énekesnő. Saját zenekarával már komoly népszerűségre tett szert a műfajt kedvelő közönség körében. Ezúttal Gáspár Károly zongorista triójával lép fel a Moha Kávéház  "Jazz By-the-Way" koncertsorozatában.

Gáspár Károly jónéhány alkalommal játszott már a Mohában, olyan nagyságokkal mint: Tony Lakatos, Szőke Nikoletta, Egri János és még lehetne folytatni a sort. Közismert jazz sztenderdek fognak elhangozni a koncerten, egyedi feldolgozásban. Fruzsinával izgalmas és jó hangulatú koncertre számíthat a közönség.

Fenyő Fruzsina – ének, Gáspár Károly – zongora, Egri János – bőgő, Lakatos „Pecek" András – dob

Ingyenes belépés.

 

Moha Kávéház és Kultúrtér

1114 Budapest, Bartók Béla út 11-13.

Helyfoglalás: +36 1 209 0658,  jazz.mohacafe@gmail.com

 

www.mohacafe.com

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük