www.sziget.huwww.sziget.hu Az econet.hu médiaüzletága az EST Media Group módosítja a Sziget Kft. megvásárlásának feltételeit, kibővítve a VOLT és a Balaton Sound fesztiválok 100 százalékos tulajdonával.

www.sziget.huwww.sziget.hu Az econet.hu médiaüzletága az EST Media Group módosítja a Sziget Kft. megvásárlásának feltételeit, kibővítve a VOLT és a Balaton Sound fesztiválok 100 százalékos tulajdonával.

 

  Az econet.hu médiaüzletága az EST Media Group módosítani kívánja a Sziget Kft. megvásárlásának feltételeit. Erről szándéknyilatkozatot írt alá a mai napon a Sziget Kft. eladójával, a Gerendai Károly és Takács Gábor tulajdonában álló Szigerta Kft-vel, illetve a VOLT Fesztivált és a Balaton Soundot jegyző Lobenwein Norberttel és Fülöp Zoltánnal.

A megállapodás szerint egyrészt a Sziget Kft. 100 százalékos tulajdonosa lesz a soproni VOLT Fesztivál és a zamárdi Balaton Sound rendezvényeknek, az eddigi 50 százalékos tulajdoni arány helyett. Továbbá a Sziget Kft. megvásárlása után is fennmarad a menedzsment érdekeltsége a cégben, és a jövőbeni, minél eredményesebb működésben.

„Fontos számunkra, hogy szorosabbra fűzzük a szálakat az újabb és sikeres rendezvények és az eseményeket megvalósító menedzsment tekintetében is, hiszen így a Sziget Kft-n belül egy kézbe kerülhet az ország három legsikeresebb zenei rendezvénye (Sziget Fesztivál, VOLT Fesztivál, Balaton Sound), melynek többségi tulajdonosai lehetünk." – emelte ki Rosner Gábor az econet.hu Nyrt. alelnöke.

A soproni születésű, Fülöp Zoltán (34) és Lobenwein Norbert (34) fesztiváligazgatóként már eddig is a rendezvények "motorjai" voltak, 1993-ban alapították a soproni VOLT Fesztivált, és irányításukkal jött létre a Balaton Sound 2007-ben Zamárdiban.

Mára mindkét fesztivál jócskán kinőtte magát, a legjelentősebb vidéki eseményként jegyzik őket, melyek idén összesen 165 ezer vendéget fogadtak. A két szervező nevéhez fűződött a korábbi sikeres Budapest Parádé, a Parádé Bónusz, a szilveszteri Hysteria fesztiválsorozat és a Sport Sziget szervezésének vezetése is.

Az akvizíció megvalósulásával a Sziget Kft-ben koncentrálódna a magyar fesztivál piac legjelentősebb tapasztalati tőkéje és know-how-ja, amely a több mint másfél évtizedes múltat felmutató Sziget és VOLT Fesztiválok mellett a legutóbbi két évben képes volt egy új rendezvény, a Balaton Sound felfuttatására is, utóbbi idén – megrendezésének második évében – már közel 140 millió forintos eredménnyel zárt.

A ma aláírt szándéknyilatkozat alapján a szerződések megkötésére 2009. január 31-ig kerülhet sor, s így az EMG a kibővülő Sziget Kft. 75 százalékos üzletrészét vásárolná meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük