2022.augusztus.10. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Nem csökkent az adományozási kedv karácsonykor – a Máltaiak köszönik a jólelkű adományozóknak

3 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/21786"><img class="image thumbnail" src="/files/images/_65-Magyar-Maltai-logo.thumbnail_0.jpg" border="0" width="91" height="100" /></a></span>A Máltaiak tapasztalata, hogy az elesettek iránt érzett szolidaritás és a tevékeny társadalmi felelősségvállalás 2008-ban is nagyon jelentős volt.<br /><td valign="top"> </td> 

65 magyar maltai logo.thumbnail 0A Máltaiak tapasztalata, hogy az elesettek iránt érzett szolidaritás és a tevékeny társadalmi felelősségvállalás 2008-ban is nagyon jelentős volt.

 

 

65 magyar maltai logo.thumbnail 0A Máltaiak tapasztalata, hogy az elesettek iránt érzett szolidaritás és a tevékeny társadalmi felelősségvállalás 2008-ban is nagyon jelentős volt.

 

  spacer
    A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Adni öröm elnevezésű, évente karácsony előtt megrendezett, tartós élelmiszer-gyűjtő akciójára 2008-ban immár 12. alkalommal került sor. December 16. és 21. között a vásárlók 150, a Spar Magyarország Kft. áruházláncához tartozó boltban adományozhattak a Máltaiak látókörébe került legrászorulóbbak javára.

A 6 nap során 121,5 tonna élelmiszer érkezett a jólelkű adományozóktól, mintegy 49,8 millió forint értékben. Ebből több mint 14 ezer csomag készülhetett, amelyeket a szolgálat munkatársai még karácsony előtt átadtak a rászorulóknak.

Az ez évi adományok között, az alapvető és tartós élelmiszerek – liszt, cukor, olaj, konzervek stb. – mellett a korábbiaknál jelentősebb arányban szerepeltek az olyan prémium-jellegű termékek is – kávé, tea, édességek stb. -, amelyek az ünnepibb hangulathoz járultak hozzá. Jelentősen növekedett a vállalat által forgalmazott saját márkás termékek aránya is.

Az akció megszervezésében és lebonyolításában közel 2 ezer Máltai önkéntes, összesen mintegy 24.000 munkaórában vett részt, ez becsült, számszerűsített értéken meghaladja a 12 millió forintot.

Különösen is figyelemre méltó, hogy az önkéntesek között szép számmal voltak jelen a fiatalabb korosztályok képviselői. Ez annak is köszönhető, hogy egyes középiskolák nevelési programjuk szerves részeként értelmezik a társadalmi felelősségvállaláshoz kapcsolódó aktív tevékenységet – ilyen volt például a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium vagy a budapesti Szent Benedek Katolikus Általános Iskola és Két Tanítási Nyelvű Gimnázium.
A társadalmi felelősségvállalásra a legszegényebbekről való gondoskodás útján továbbra is lehetőség van. A működésének 20. esztendejébe lépett Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Spar áruházlánc nemrég vezette be az ún. vonalkódos adománykártyát. A 200 vagy 500 forintos kártyák megvásárlásával a Spar, Interspar, Kaiser s és Plus áruházakban a legrászorulóbbak segítését támogathatjuk a Máltaiakon keresztül.

A Spar Magyarország Kft. karácsonyra átadta a Máltai Szeretetszolgálatnak a 2008-ban a bevásárlótáskák forgalmából származó támogatást is, amely az idén 12.766.000 forint lett. Amint az ismeretes, a vállalat minden eladott bevásárlótáska után 1 forinttal támogatja a Máltaiak ügyét.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat ezúton is hálásan köszöni a jólelkű adományozók segítségét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.