Betiltva! Korlátozva!Betiltva! Korlátozva!Hilarion bécsi ortodox püspök az Európa-szerte növekvő keresztényellenességre hívta fel az Európai Bizottság elnökének figyelmét.

Betiltva! Korlátozva!Betiltva! Korlátozva!Hilarion bécsi ortodox püspök az Európa-szerte növekvő keresztényellenességre hívta fel az Európai Bizottság elnökének figyelmét.

José Manuel Barroso és az ortodox egyházak európai uniós képviselőinek január 24-i találkozóján Hilarion püspök hangsúlyozta: „Gyakran hallunk antiszemitizmusról és iszlámellenességről, de nagyon kevés szó esik az európai országokban egyre erősödő keresztényellenességről. Ennek megnyilvánulási formája többek között a keresztény szimbólumok eltávolítása a közintézményekből, a kereszténység gyalázása, Európa keresztény örökségének megtagadása, a kereszténységüket nyíltan megvalló és a keresztény értékrend szerint élő emberek meghurcolása."

A püspök megemlítette, hogy egyháza az emberi jogok fogalmának megvitatását szorgalmazza. „Ezt a fogalmat sokszor kétes erkölcsi normák bevezetésére, valamint a házasság, a család, a gyermekvállalás hagyományos intézményeinek aláásására használják. Az emberi jogok nevében népszerűsítik az abortuszt és az eutanáziát, s a 'halálhoz való jog' látszólag fontosabb, mint az élethez való jog" – mondta Hilarion püspök, majd hozzátette: „Mi azonban hisszük, hogy az emberi jogokat a lelkiismeret és a társadalom előtti felelősségnek kell ellensúlyoznia."

Az európai keresztényellenesség megnyilvánulásaival kapcsolatban a közelmúltban www.christianophobia.eu címmel internetes honlap indult, amelynek célja az európai szervezetek, az Európai Bizottság, az Európai Tanács, az ENSZ és más intézmények hiteles tájékoztatása. Az internetes fórum, amely a Europe for Christ elnevezésű nemzetközi civil szervezet kezdeményezésére indult, minden jó szándékú ember figyelmét fel kívánja hívni, hogy a keresztényellenes megnyilvánulásokat komolyan kell venni.

Magyar Kurír

Kép: news.bbc.co.uk  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük