A Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében megrendezésre kerülő Kortárs Galériák Éjszakáján, október 17-én 20.00 órakor nyit a LATARKÁBA, az Ózdország fővárosa Ózdváros.

A Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében megrendezésre kerülő Kortárs Galériák Éjszakáján, október 17-én 20.00 órakor nyit a LATARKÁBA, az Ózdország fővárosa Ózdváros.

Ő-Univerzum: Botz Vivien, Juhász Balázs, Szőke Gáspár, és Szőke Péter kiállítása.

 

Az Ő-Univerzum egy animációs projekt, melynek alkotói: Szőke Gáspár, Juhász Balázs (Rajz), Szőke Péter, Szőke Mátyás, Szőke Gáspár (történet) Juhász Balázs, Botz Vivien, Szőke Péter (díszlet, jelmez). 

A történet maga egy részletesen felépített univerzum, a maga galaxisaival, bolygóival, lényeivel, amely számos felhasználási lehetőséget kínál mind a képzőművészet mind a design területein. A kiállítás idejére a Latarka terét teljes egészében birtokba veszi az Ő-Univerzum, a maga karaktereivel, jellemző ikonológiával, stációival, helyszíneivel. Ezekről a falra festett jelenetekről részletes dokumentáció készül, és a digitalizációnak köszönhetően később bekerülnek az előkészületben lévő animációs film következő részeibe.

A rajzfilm első, Szmörf genezise című epizódjának premierje várhatóan az év végén lesz. 

Október 17-én a Kortárs Galériák Éjszakáján megmutatják a LATARKA belsejét teljesen kitöltő gigantikus művet, amely a falfestmény és a rá vetített animáció plasztikus közegének köszönhetően beszippantja, Ózdország lakóivá változtatja a látogatókat, akik így maguk is a mű részévé válnak.

A megnyitó után:
Horváth Sára Nina (hang) és Nagy Fruzsina (tánc) kisérleti performansz
versfelolvasás

21.00 órától YAPO zenél!

„A legendás Mű-vész Pince (Lengyel Intézet) helyén szerveződött új galéria LATARKA (Zseblámpa) néven. Ezzel a múltat nem lezárják, hanem újraépítik. 2013. szeptember 27-én volt a premier-party, az újjászületés. A LATARKA elődje szellemiségét követi, friss koncepciójával új párbeszédek kialakítását kezdeményezi. 

Tomasz Piars / Bánki Ákos / Esse Bánki Ákos / Bársony István"

 

2013. október 17. 20:00

Ózdország fővárosa Ózdváros kiállítás

LATARKA – Kortárs Művészeti Galéria

1061 Budapest, Andrássy út 32.

http://latarkagaleria.blogspot.hu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük