Legyél te is humorista. Bírják a humorodat? Szeretsz szerepelni? Bárhol és bárkit képes vagy megnevettetni? Akkor ez itt a te versenyed, itt az alkalom, hogy megmutasd a világnak a tehetségedet.

 

Legyél te is humorista. Bírják a humorodat? Szeretsz szerepelni? Bárhol és bárkit képes vagy megnevettetni? Akkor ez itt a te versenyed, itt az alkalom, hogy megmutasd a világnak a tehetségedet.

 

Legyél te a következő Aranyosi, Beliczai, Kőhalmi, vagy Kiss Ádám. Jelentkezz te is a Dumaszínház egyetemi humorbajnokságára, és ki tudja, hamarosan akár egy ország nevet majd a poénjaidon.

 

Nemsokára indul az Egyetemi Humorbajnokság, ahol a Dumaszínház a jövő új tehetségeit keresi. A versenyre bárki jelentkezhet, aki indíttatást érez magában, és aki rendelkezik érvényes hallgatói jogviszonnyal az ország valamelyik felsőoktatási intézményében.

Nekik a fellepo@dumaszinhaz.hu címen kell jelentkezniük (feltüntetve, hogy az Egyetemi Humorbajnokságon indulnának), és csatolniuk a 30 napnál nem régebbi hallgatói jogviszonyuk igazolásának scan-nelt másolatát. Innentől pedig mehet a felkészülés!

 

A zsűri a fiataloktól azt várja, hogy 5-10 perces, humoros anyaggal készüljenek. Ez lehet stand-up, jelenet, vagy zenés produkció. Fontos viszont, hogy szerzői jogilag tiszta, saját szerzeményeket lehet előadni.

 

Az esemény főszervezője Litkai Gergely, aki már rutinos a tehetségek kiválasztásában:

Éppen idén tíz éves a Dumaszínház, és ez idő alatt körülbelül 3000 humorista-jelöltet hallgattunk már meg. Sőt, annak idején a Dumaszínház társulata is úgy alakult meg, hogy a fiatal tehetségeket kutattuk. Most is ez a cél, csak ezúttal mi megyünk utánuk. Az ország hét diákvárosában rendezünk elődöntőket, a döntőt pedig természetesen a Dumaszínházban. A legjobbak a pénzjutalom mellett egy önálló fellépési lehetőséget is kapnak" – meséli a kabarészínház egyik megalapítója.

 

A témát boncolgatva hamar nosztalgikus hangulatba került Gergely, hiszen a tíz év alatt rengeteg vicces és megdöbbentő sztorival találkozott már.

„Órákig tudnék mesélni… De kétségtelenül az egyik kedvencem az a fogtechnikus volt, aki protézissel a nyakában lépett fel. Volt olyan is, aki két tyúkkal a hóna alatt érkezett, de az előadásba nem vette bele a kétlábúakat. A végén kérdeztük, hogy és mi van a tyúkokkal, azt mondta, hogy elfelejtette. Akadt olyan, aki guminővel táncolt, de olyan is, aki egy konyharuhával fojtogatott egy nézőt a színpadon. Tapasztalatból mondom, a Dumaszínház tehetségkutatóján bármi megtörténhet" – mondja Gergely.

 

A helyszíneken Csenki Attila és Felméri Péter váltja egymást műsorvezetőként.

Péter különösen örült ennek, hiszen néhány évvel ezelőtt ő is ott állt azokon a bizonyos világot jelentő deszkákon.

Én annak idején Kolozsvárról jöttem egy ilyen tehetségkutatóra, és emlékszem, óriási izgalom volt bennem. Persze előtte már felléptem itt-ott Erdélyben, de hatalmas élmény volt egy akkora közönséget megnevettetni, mint amekkora a Dumaszínház tehetségkutatóján volt. Utána Litkai megkeresett, hogy legyek én is a társulat tagja, én meg a fellegekben jártam napokig. Idővel ezért is költöztem át Budapestre…" – meséli a közönség egyik nagy kedvence, Felméri.

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük