2024.május.24. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Ötből négy vállalat már használ Mac-et

3 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/12412"><img class="image thumbnail" src="/files/images/apple.thumbnail.jpg" border="0" alt="http://www.apple.com/" title="http://www.apple.com/" width="100" height="75" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.apple.com/">http://www.apple.com/</a> </strong></span></span>Növekedni fog az Apple hardvereket és szoftvereket alkalmazó vállalatok száma 2009-ben - derül ki a legújabb Sunbelt Software felmérésből. </p><p>

http://www.apple.com/http://www.apple.com/ Növekedni fog az Apple hardvereket és szoftvereket alkalmazó vállalatok száma 2009-ben – derül ki a legújabb Sunbelt Software felmérésből.

http://www.apple.com/http://www.apple.com/ Növekedni fog az Apple hardvereket és szoftvereket alkalmazó vállalatok száma 2009-ben – derül ki a legújabb Sunbelt Software felmérésből.

 

   A floridai székhelyű antivírust és kémprogram-eltávolítót fejlesztő Sunbelt Software és a bostoni ITIC kutatócég és 2008-ban ismét közös felmérést végeztek a vállalatok IT-terveiről, az idei kutatás az Apple termékek elterjedtségét, illetve jövőben alkalmazását vizsgálta.

A több mint 700 rendszergazda és IT-szakember válaszaiból kiderül, hogy immár a vállalatok 80%-ánál alkalmaznak Mac hardvereket, s ez a szám tovább fog nőni 2009 során.

A válaszadók 68%-a megengedi a céges hálózatot használóknak, hogy Mac munkaállomáson dolgozzanak, s ez az eredmény pontosan kétszer magasabb, mint a 2007-felmérés értéke (34%). A válaszadók fele tervezi, hogy Apple termékeket – elsősorban iPhone-t – integrál a vállalati levelezésbe, s így a felhasználók bárhol hozzáférhetnek céges postafiókjukhoz, amely így komoly konkurenciát fog jelenteni az eddig szinte egyeduralkodó Blackberry számára.

A megkérdezettek kedvezően nyilatkoztak az Apple termékek és szoftverek megbízhatóságáról is: a válaszadók 70%-s kiválónak, vagy nagyon jónak minősítette a Mac-gépek és az OS X biztonságosságát, míg a megbízhatóságra vonatkozó kérdés esetében ez az arány eléri s 82%-ot.

Virtuális Windows Mac-en
A megkérdezettek közel 30%-a nyilatkozott úgy, hogy az Apple hardveren virtuális Windows Vista, vagy XP operációs rendszert fog működtetni. „Az 1980-as évek vége óta nem láttunk ehhez mérhető Apple piaci bővülést." – mondja Laura DiDio, az ITIC vezetője. „Ha ebben a mértékben terjed a Mac és az OS X, akkor reális esély kínálkozik arra, hogy 2011-re az Apple megduplázza jelenlegi 5%-os piaci részesedését." – tette hozzá.

A Mac termékek növekvő elterjedtségét az is bizonyítja, hogy az év során nagy számban jelentek meg kifejezetten OS X felhasználókat célzó vírusok, illetve kémprogramok.

„Az eredmények ismeretében egyértelmű, hogy jövőre sem csökkennek az IT-biztonsági költések, hiszen az integrált és virtuális rendszerek esetében is szükség lesz megbízható kártevővédelemre." – teszi hozzá Bódis Ákos, a Sunbelt hazai képviseletének vezetője.

A kutatásról
A kutatás 2008. novemberében online kérdőívek segítségével zajlott, majd az ITIC 20 személyes interjút végzett vállalati IT szakemberek körében – ez utóbbi felmérés megerősítette az online beérkezett eredményeket. A válaszok 85%-a észak-amerikai, míg a maradék 15% európai, ázsiai és dél-amerikai cégektől érkeztek.

http://www.yellowcube.hu/

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.