www.redbull-ladaderbi.huwww.redbull-ladaderbi.hu  

Úgy tűnik hamisak a pletykák, hogy a vörös bika megválna valamelyik F1-es csapatától, hisz most is új pilóták és konstruktőrök után kutat!

www.redbull-ladaderbi.huwww.redbull-ladaderbi.hu  

Úgy tűnik hamisak a pletykák, hogy a vörös bika megválna valamelyik F1-es csapatától, hisz most is új pilóták és konstruktőrök után kutat!

Vagy a Ládaderbinek semmi köze nem lenne a F1-hez? Ki tudja, hisz a lényeg ugyanaz! Mind a két verseny gyorsaságot, csapatmunkát és ügyességet követel meg, csak éppen az egyik egy kicsit bolondosabban!

A Red Bull Ládaderbin bárki megmutathatja, milyen pilóta válna belőle, ha a tervezett konstrukciója elnyeri a zsűri tetszését! Így tehát pilóták és konstruktőrök jelentkezzetek, hogy bemutathassátokk kreativitásukat és leleményességeteket június 1-én a Citadellán!

2003-ban egyszer már megmutattuk, hogy mire képes a fantázia, ha szabadjára engedik, de most újból itt az alkalom, hogy a Red Bull Ládaderbi keretében ellepje a Citadella 611 méter hosszú és 44 méteres szintkülönbséggel rendelkező lejtőjét a vagány elme vicces torzszüleményei.

A feladat bár nagyszerű, de nem is olyan egyszerű. A versenyzőknek 2008. június 1.-re egy olyan formabontó, guruló járgányt kell létrehozniuk, mely fékezhető, kormányozható, dudával ellátott, szimplán izom és szellemi erőforrással, minden mechanika nélkül működtethető és van annyira különleges, hogy elnyerje a prominens személyekből álló zsűri tetszését. Persze a versenyládáknak ennél jóval több követelménynek kell megfelelniük, de erről az esemény honlapja (http://www.redbull-ladaderbi.hu/) ad bővebb felvilágosítást.

A honlapon történő regisztrációt – melynek határideje február 29. – követően minden pályázó kap egy információs csomagot, mely tartalmazza az alapvető követelményeket, valamint a segélyvonal számát. A legjobbnak ítélt pályamunkák kerülhetnek csak megvalósításra, mely megvalósítást a cég rendszeresen ellenőrzi.

A június 1-i Ládaderbi győztes az lesz, aki a legötletesebb és leggyorsabb járművel áll elő, valamint, aki a futam előtt a rámpán a legkülönlegesebb showműsort adja elő.

A megérdemelt juss:

Első díj: Guruló kaland. A győztes csapat tagjai olyan járgányt építettek és vezettek el a célig, amilyet még nem hordott a hátán a föld.

Ők viszont cserébe a valaha gyártott legfurcsább, keréken guruló járműveket, munkagépeket vezethetik, megdöbbentő választékban.

Ha ez mégsem lenne elegendő kihívás, 800 000 Ft pénzjutalommal engedjük útjukra őket.

Második díj: A 2. helyezett csapat tagjai egyéni versenyzőként vehetnek részt egy profi roncsderbin, ahol végre nem kell kímélni az autókat. A startra és törésre kész kocsikat a szervezők biztosítják. (Ha a csapat megijed a lehetőségtől, 500 000 Ft készpénzhez juthat.)

Harmadik díj: A csapat tagjai igazi versenyautókban száguldhatnak a Hungaroringen, s a biztonság kedvéért vezetéstechnikai tréninget is kapnak (vagy elkölthetnek 300 000 Ft-ot).

Különdíj: A csapat által épített járművet a Közlekedési Múzeum kiállítja, ahol egy teljes éven keresztül megtekinthető. 

Link:  http://www.youtube.com/watch?v=Pq4n89mnTg8

Verseny:                                2008. június 1., Citadella

Jelentkezési határidő:          2008. február 29.

A verseny honlapja:         www.redbull-ladaderbi.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük