2022.01.25.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Probléma nélkül kezdődtek meg a matematika és a matematika idegennyelvi érettségik vizsgái

2 min read
<p><span class="inline left"><a href="/node/114"><img class="image thumbnail" src="/files/images/16073.thumbnail_0.jpg" border="0" width="58" height="100" /></a></span>A mai napon (2008. május 6.) 8 órától a matematika vizsgatárgy írásbeli érettségi vizsgáira kerül sor.</p><p>

A mai napon (2008. május 6.) 8 órától a matematika vizsgatárgy írásbeli érettségi vizsgáira kerül sor.

A mai napon (2008. május 6.) 8 órától a matematika vizsgatárgy írásbeli érettségi vizsgáira kerül sor.

Matematika vizsgatárgyból középszinten 1 202 helyszínen 83 340 vizsgázó, emelt szinten 82 helyszínen 3 206 vizsgázó tesz érettségi vizsgát. Matematika vizsgatárgyból középszinten angol, francia, horvát, német, olasz, orosz, román, spanyol, szerb és szlovák nyelven, emelt szinten angol, francia, német és szerb nyelven is tesznek érettségi vizsgát.

A vizsgák rendben megkezdődtek, folynak, rendkívüli eseményről nem érkezett bejelentés.

A matematika vizsgatárgy középszintű írásbeli vizsgája 180 percig tart. A vizsgázó először az I. feladatlapot (45 perc), majd a II. feladatlapot (135 perc) oldja meg. A feladatlapokon belül a rendelkezésére álló időt tetszése szerint oszthatja meg az egyes feladatok között és megoldásuk sorrendjét is meghatározhatja.

Az I. feladatlap 10-12 feladatot tartalmaz, amely az alapfogalmak, definíciók, egyszerű összefüggések ismeretét hivatott ellenőrizni.

A II. feladatlap két részre oszlik. A II/A. rész három feladatot tartalmaz, a feladatok egy vagy több kérdésből állnak.

A II/B. rész három, egyenként 17 pontos feladatot tartalmaz, amelyből a vizsgázó választása szerint kettőt kell megoldani, és csak ez a kettő értékelhető.

A matematika vizsgatárgy emelt szintű írásbeli vizsgája 240 percig tart. Az írásbeli vizsga két részből áll, és a vizsgázó a rendelkezésére álló időt tetszése szerint oszthatja meg az I. és a II. rész, illetve az egyes feladatok között és megoldásuk sorrendjét is meghatározhatja.

Az I. részfeladatsor négy feladatból áll. A feladatok több részkérdést is tartalmazhatnak.

A II. részfeladatsor öt, egyenként 16 pontos feladatból áll. A vizsgázónak az öt feladatból négyet kell kiválasztania, megoldania, és csak ez a négy értékelhető.

Vizsgázónként megengedett segédeszközök (közép- és emelt szinten is): függvénytáblázat (egyidejűleg akár többféle is), szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológép, körző, vonalzó, szögmérő, melyekről a vizsgázó gondoskodik. Ezeket az eszközöket a vizsgázók a vizsga során egymás között nem cserélhetik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük