Utcai kiállítással népszerűsítette Budapest turisztikai értékeit Bécsben a Magyar Turizmus Zrt. A rendhagyó szabadtéri kiállítás, hazánk gazdag kulturális és történelmi örökségét mutatta be.

Utcai kiállítással népszerűsítette Budapest turisztikai értékeit Bécsben a Magyar Turizmus Zrt. A rendhagyó szabadtéri kiállítás, hazánk gazdag kulturális és történelmi örökségét mutatta be.

Szalay-Bobrovniczky Vince bécsi magyar nagykövet, a kiállításról szólva megköszönte a bécsi, I. kerületi elöljárónak (ott ez a polgármestere neve) az együttműködést a rendezvény létrehozásában. Nem mindennapi dolog ugyanis, hogy Bécs egyik főterén egy külföldi állam számára ilyet engedélyeztek. Hangsúlyozta, hogy Magyarország és Ausztria továbbra is összetartozik, ez az esemény is bizonyítja, hogy a kapcsolat kiváló. Ez az utcai galéria nagyszerű lehetőség arra, hogy a hétköznapi emberek számára Magyarországot a legjobb oldaláról mutathassuk be.

A galéria képei között sétálgatva a látogatók benyomásokat szerezhettek még többek között Sissi kedvenc gödöllői kastélyáról, a 22 magyarországi borrégióról, termálfürdőink hangulatáról, a balatoni vitorlázás világáról, a 115 éves, eredeti állapotában helyreállított és a világörökség részét képező Kisföldalattiról vagy „mediterrán" városunkról, Pécsről. A plakátok egyike megismertette az érdeklődőket az Erzsébet híddal, amely eredeti formájában, 1903-as megépültekor a világ leghosszabb függőhídja volt. Egy másikon arra hívták fel a figyelmet, hogy nemcsak a világhírű párizsi Eiffel-tornyot, de a budapesti Nyugati pályaudvart is Gustav Eiffel tervezte.

A rendkívüli helyszínen és rendkívüli tematikában létrejött szabadtéri galéria üzenete igazodott a Magyar Turizmus Zrt. stratégiai kommunikációs céljaihoz, amelyek között kiemelt helyen szerepelt az osztrák fiatalok megszólítása is. Nem véletlen tehát, hogy az impressziók között, egészségturisztikai vonzerők mellett a nyári könnyűzenei fesztiválok is helyet kaptak, csakúgy, mint a magyar tudomány sikereinek bemutatása. Magyarország több mint ezer éve gazdagítja kultúrájával, szorgalmával, tehetségével mindannyiunk Európáját – olvashatták a látogatók a kiállítás egyik tablóján – és még számtalan olyan közös ügy van, melyeket együtt vihetünk további sikerre, üzente a kiállítási a bécsi utcán sétálóknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük