2022.november.29. kedd.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Kísértő ízek

4 perc olvasás
  <p><strong><span class="inline left"><a href="/node/14338"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Gasztro1.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="97" /></a></span> </strong>Rövidesen négykerekű kismotorok - ismertebb nevükön quadok- járják majd a várost, hogy népszerűsítsék az első budapesti Gasztro Fesztivál eseményeit. A rendezvényre június 20. és 22. között kerül sor a Városháza Parkban.</p><p>

 

gasztro1.thumbnail Rövidesen négykerekű kismotorok – ismertebb nevükön quadok- járják majd a várost, hogy népszerűsítsék az első budapesti Gasztro Fesztivál eseményeit. A rendezvényre június 20. és 22. között kerül sor a Városháza Parkban.

 

gasztro1.thumbnail Rövidesen négykerekű kismotorok – ismertebb nevükön quadok- járják majd a várost, hogy népszerűsítsék az első budapesti Gasztro Fesztivál eseményeit. A rendezvényre június 20. és 22. között kerül sor a Városháza Parkban.

vadas vera A rendezvény mottója: „Egyen nagyot, igyon rövidet" – és amint azt a főrendező, Vadas Vera elmondta, szeretnék, ha ez valóban így is történne. A különleges ízek, a nemzetközi konyha és az igazi magyar ételek kedvelőit három napos gasztronómiai ünnepre várják június 20-tól, naponta 11 órától késő estig az I. Gasztro Fesztivál szervezői, akiknek elképzelése szerint ez az esemény később a belföldi és a nemzetközi turizmus egyik kiemelkedő fontosságú kulturális és ismeretterjesztő rendezvényévé válhat. Minden étterem egy-egy nemzet, ország jellemző kulináris termékét mutatja be és az ételek mellé sörök, borok is kóstolhatóak lesznek. A különböző nemzetek ételeit a szakmájukat művészi szinten művelő séfek készítik el. Olyan fesztivált szeretnénk, ahová az emberek visszajárnak, hangsúlyozta Vadas Vera.

angyal.thumbnailAz érdeklődők többek között olyan kiváló éttermek konyháját próbálhatják ki, mint a Columbus Pub, a Carmel, a Symbol, a Wasabi, a Kafana az Aranyszarvas, az Angus vagy a Maharaja India és a Maharaja Nepál. Dudás Katalin, az Angyalok Konyhája – fogyókúrás ételeiről ismert étterem – vezetője vegetáriánus ételeket visz a fesztiválra. A Carmelből „glatt kóser" ételek érkeznek, a Maharaja India és a Maharaja Nepál indiai szakácsai még a kenyeret is helyben sütik kemencében. Nagy feladat vár a Symbol vezetőire. Az étterem eredeti helyén, a Bécsi úton háromezer négyzetméter területen, hét különböző részt működtet. A fesztiválon mindezt kilenc négyzetméteren akarják bemutatni. Édes meglepetésekkel fogják magukhoz csábítani a vendégeket.

wasabi.thumbnailA Wasabi vezetője szerint ők a távol-keleti gasztronómia híveinek kalandparkja. Náluk a különféle sushi lesz a vonzerő. A kiváló étkek mellett az ország jellegzetes röviditalából is kortyolhat az ide látogató, ha pedig az ízek és illatok hatására valaki szívesen utazna egzotikus tájakra, akkor sem kell tovább mennie. Hiszen a nemzeti és nemzetközi éttermekhez a budapesti nemzeti idegenforgalmi hivatalok is csatlakoznak, így a helyszínen válogathatnak a legkülönfélébb úticélok közül. A praktikus információkhoz tartozik, hogy a fesztivál alatt az egyes vendéglátó egységekben kizárólag a helyszínen vásárolható gasztro kuponokkal lehet majd fizetni. A belépőjegy 1800.- forint lesz majd, de ebből 800 lefogyasztható. Az árakat igyekeztek úgy megállapítani, hogy még egy nagyobb család is kóstolgathasson. Az ételek ára 4-800 forint között mozog majd.

A gasztronómia széles tárháza mellett a színpadokon gyerekprogramokkal és számos nagyszerű koncerttel is várják a vendégeket. A Nossa Együttes a brazil napsütést idézi ritmusaival, az Arasinda a török népzene világába kalauzol és a Drumsters ütős együttes pedig vérpezsdítő szamba show-val fokozza majd a hangulatot. A klasszikus jazz kedvelőit pénteken este a műfaj egyik legkiválóbb fiatal csapata, a Harcsa Veronika Quartet várja , de hasonló élményt ígér a Sárik Péter Trió és a Sunsett Együttes is. A gyerekeknek a Napszínház társulata ígér felhőtlen szórakozást június 21-én szombat délután 14 órakor, a záróprogram pedig vasárnap este 19.30 órakor a Fabula Rasa koncertje lesz. A futtball rajongók természetesen mindhárom napon kivetítőn élvezhetik az EB soron következő mérkőzéseit.

http://www.gasztrofesztival.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.