2022.05.25.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Phileas Fogg feltámadt!

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/53217"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/bigben.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="52" /></a></span> Global Party néven először szerveznek meg a világon - és így Magyarországon is - egy nemzetközi jótékonysági rendezvényt. A Magyar Borok Útja Rallye ennek egyik támogatója lesz.

Global Party néven először szerveznek meg a világon – és így Magyarországon is – egy nemzetközi jótékonysági rendezvényt. A Magyar Borok Útja Rallye ennek egyik támogatója lesz.

Global Party néven először szerveznek meg a világon – és így Magyarországon is – egy nemzetközi jótékonysági rendezvényt. A Magyar Borok Útja Rallye ennek egyik támogatója lesz.

Verne Gyula regényhőse új életre kelt. Az 1873-ban megírt, Nyolcvan nap alatt a Föld körül című regény utazója, Phileas Fogg adta az ötletet angol szervezőknek, hogy „Nyolcvan party egy nap alatt" címmel jótékonysági rendezvényt szervezzenek. 2011. szeptember 15-16-án, 24 óra alatt, a Föld nyolcvan különböző helyszínén, nálunk például a budai Symbol étteremben lesz zenés, táncos, szórakoztató est. Az étterem egyik tulajdonosa, Barna Kata, a Borút Rallye indulása előtt tartott tájékoztatón arról számolt be, hogy ezen a napon a világ negyvenkét országában, hetvenkét városban, több mint nyolcvan helyszínen jönnek majd össze az üzleti élet képviselői és összesen így tizenöt jótékonysági intézményt fognak támogatni.

A meghívókat Londonban lehet megvásárolni, az egyes helyszíneken csak a meghívók tulajdonosait fogadhatják. A meghívók mellé egy különleges ezüst kulcstartó is jár, erről a londoni szervezők gondoskodtak. A budapesti Symbolban szeptember 15-én erre az estére mintegy ezer embert várnak, jelentős hányaduk külföldi lesz, így jó alkalom kínálkozik majd az üzleti kapcsolatok építésére. Az est során ismert magyar és külföldi vendégművészek lépnek fel, a teljes bevételt alapítványok támogatására adják. (http://www.theglobalparty.com)

Az egri Juhász Testvérek Pincészet képviselője, Juhász Attila szerint a két rendezvény nem véletlenül kapcsolódik össze. A Borút Rallye ugyanis igen magas színvonalú esemény és a magyar bornak pont ilyenekre van szüksége. A résztvevőknek ők három bort mutatnak be. Igazi különlegesség, a sokszínű, gyümölcsös „Egri csillag" fantázianevű cuvée. Megkockáztathatjuk azt az állítást is, hogy talán a világon sincs párja – vagy legalábbis nem tudunk róla – ugyanis tíz különféle bor házasításából hozzák létre. Eger új zászlós bora, a Bikavér fehér párja lesz majd, erről szigorú szabályok gondoskodnak. Előírás, hogy a borok felének kárpát-medencei fajtának kell lenni! A rosé már ismertebb, a termőhelyről elnevezett Paptag ugyancsak házasítás. Halvány színét a kékszőlők közvetlen préselésével nyerik, héjon áztatás nélkül. Ez is lendületes, friss, egy keveset megőriz saját szénsavtartalmából. A vörösboruk Merlot, sokan kedvelik. Szép barátságos, mondhatni behízelgő bor, mely sok különféle ételnek lehet pompás kísérője. Jelen lesz a Borút Rallye gálavacsoráján is 2011. augusztus 28-án a Bara Hotelben. (www.juhaszvin.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.