Összesen kilenc kategóriában vehettek át díjakat az utazási szakma legjobbjai a Papp László Sportarénában. A Business Traveller Hungary által alapított díjakat nagyszabású gálaesten osztották ki, háromszázötvennél is több meghívott jelenlétében.

 

Összesen kilenc kategóriában vehettek át díjakat az utazási szakma legjobbjai a Papp László Sportarénában. A Business Traveller Hungary által alapított díjakat nagyszabású gálaesten osztották ki, háromszázötvennél is több meghívott jelenlétében.

 A megjelent vendégeket Szebeni Zsolt, a magazin főszerkesztője köszöntötte, aki a díj történetéről szólva elmondta: A Business Traveller Hungary Magazin 2003 óta minden évben díjazza a legjobbnak ítélt turisztikai szolgáltatókat. Az olvasói szavazatok alapján – amelyeket a hagyományok szerint a magazinban elhelyezett szavazólap segítségével gyűjtenek össze – jön létre a legjobbak listája. A díjakat ünnepélyes keretek között, az évről évre tavasszal megrendezett Business Traveller Hungary Corporate Club Gálán adják át.

 Az üzleti utazások jelentőségét az idegenforgalomban nem szükséges külön hangsúlyozni – emelte ki dr. Niklai Ákos, a Magyar Turizmus Zrt. elnöke. A bevételek – az ágazaton belül – ezen a területen a legmagasabbak. Ráadásul pont ez a vendégkör az, amelyik más gazdasági kérdésekben is véleményformáló. A velük kapcsolatba kerülő vendéglátóknak köszönhető, hogy Budapest megtartotta helyét a nemzetközi konferencia-városok versenyében. Az idén is a hatodik helyen állunk, fővárosunk olyan jelentős kongresszusi helyszíneket utasított maga mögé, mint például Brüsszel, London, vagy Prága. Tavaly nálunk 537 nemzetközi konferenciát tartottak, melynek mintegy százhúszezer résztvevője volt.

 A magazin olvasóinak véleménye alapján kialakult sorrendben az idén díjazottak a következők:

Az Év élményfürdője: Aquasziget Esztergom

Az Év foglalási rendszere: Szállodacentrum.hu

Az Év konferencia-szállodája: Thermal Hotel Visegrád

Az Év légitársasága: Brussels Airlines

Az Év rendezvényhelyszíne: Kölcsey Központ, Debrecen

Az Év új szállodája: Airport Hotel Budapest

Az Év utazási biztosítója: Európa Utazási Biztosító

Az Év utazási irodája: Karya Tour

Az Év wellness szállodája: NaturMed Hotel Carbona

Az ünnepséget a Business Traveller Hungary Magazin a Papp László Sportarénával közösen szervezte. Az Aréna vezetői külön meglepetéssel is kedveskedtek a vendégeknek. A díjak átadását követően egyedülálló lehetőség nyílott egy igazi kuriózum, a Papp László Budapest Sportaréna nagyközönség elől elzárt VIP-szekciójának, illetve a kizárólag a fellépő művészek és technikai személyzet számára elérhető területek megtekintésére. Az épület történetéről a látogatók többsége csak annyit tudott, hogy elődje, a Budapest Sportcsarnok 1999 decemberében teljesen leégett. Mivel ez volt az egyetlen – több ezer embert is befogadni képes épület, mely kulturális rendezvények helyszínéül is szolgált, pótlása sürgős feladattá vált. A magyar – francia – amerikai együttműködéssel készült új sportcsarnok 2003-ra készült el.

 A Corporate Club díjátadó gálaestjének vendégei szakszerű vezetés mellett járhatták be az óriási épületet. Megismerkedhettek Közép-Európa egyik legjobban felszerelt – valóban gigantikus sportcsarnokával. Jártak az egyszerre tucatnyi kamiont is fogadni képes garázsban, a sok ezer adag étel elkészítésére alkalmas konyhában, a legfelső szinten elhelyezkedő Sky Bar-ban és az igazán hozzáértő dohányosok kedvelt helyén a szivarszobában. Végül helyet foglalhattak a VIP páholyok egyikében, ahonnan akár a vacsoraasztal mellől is belátható a teljes küzdőtér.

A Business Traveller Corporate Club Díjátadó Gála végeztével a szervezők bejelentették: a szakmai verseny jövőre is folytatódik.

http://businesstraveller.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük