2023.október.04. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

RIO KÉSZÜL A RED BULL AIR RACE-RE

2 perc olvasás
<p>  <span class="inline left"><a href="/node/933"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Rio_helyszin.thumbnail.JPG" border="0" alt="A helyszin" title="A helyszin" width="100" height="66" /></a></span>A 2007-es Red Bull Air Race Világfutamok izgalmas startja után - amikor közel 300 000 nézõ elõtt  Besenyei Péter nyert Abu Dhabi-ban - a verseny a brazíliai Rio de Janeiro felé veszi az irányt, és meg sem állt április 20-án illetve 21-én a Botafogó-öbölig.</p><p>

  a helyszinA 2007-es Red Bull Air Race Világfutamok izgalmas startja után – amikor közel 300 000 nézõ elõtt  Besenyei Péter nyert Abu Dhabi-ban – a verseny a brazíliai Rio de Janeiro felé veszi az irányt, és meg sem állt április 20-án illetve 21-én a Botafogó-öbölig.

  a helyszinA 2007-es Red Bull Air Race Világfutamok izgalmas startja után – amikor közel 300 000 nézõ elõtt  Besenyei Péter nyert Abu Dhabi-ban – a verseny a brazíliai Rio de Janeiro felé veszi az irányt, és meg sem állt április 20-án illetve 21-én a Botafogó-öbölig.

Ez lesz az elsõ alkalom, hogy az Air Race Világfutamára Dél-Amerika földjén kerül sor, egész pontosan Enseada de Botafogóban, mely egy kis tengeröböl Baie de Guanabarában (Guanabarai-öböl). A pilóták Rio híres sziluettjének lenyûgözõ háttere elõtt repülnek.

A nézõk a partról figyelhetik, hogy miként száguldanak a világ legjobb pilótái 400 km/órát elérõ sebességgel, akár 10 G-s gravitációs erõvel is dacolva, miközben bonyolult versenypályát repülnek végig az égen.

red bull air raceA verseny már többféle szempontból is felforrósodott. Abu Dhabi-ban a pilótáknak a perzselõ sivatagi hõséggel kellett megbirkózniuk. Besenyei volt az, aki végleg eldöntötte a versenyt, õt követte szorosan az amerikai Mike Mangold, aki – kisebb vállsérülése dacára – ugyanolyan ügyesen repült, mint annak idején, amikor õ lett a Világfutamok bajnoka 2005-ben. Az angol Paul Bonhomme érkezett be harmadiknak, az amerikai Kirby Chambliss pedig negyedikként végzett, ami persze lehangoló eredmény a mostani világbajnoknak.

Abu Dhabi-ban szerzett tapasztalataik révén a pilóták felkészülhetnek majd a fokozódó melegre Rióban, s mindent bevethetnek, hogy értékes pontokat szerezzenek a ranglistán a szezon második versenye során. Két fordulóban repülik végig ezt a kihívást jelentõ légi versenypályát, amelyet a Cukorsüveg-hegy felõl közelítenek meg, mindeközben pedig új típusú kieséses verseny keretében mérhetik össze tudásukat.

Besenyi Péter már nagyon várja a második futamot, több okból is. Egyrészt Rió egy új helyszín, és mint ilyen mindig nagy izgalmakat és új kihívásokat jelent. Másrészt egy forró hangulatú országban a verseny sem lehet hétköznapi.

  http://www.redbullairrace.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.