2022.december.03. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Siófokon zárja az évet a Bagi- Nacsa párossal az UNIQA-Regatta mezőnye

3 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/6351"><img class="image thumbnail" src="/files/images/UNIQA-Regatta.thumbnail.jpg" border="0" alt="http://regattaonline.hu/bajnoksag/index.php" title="http://regattaonline.hu/bajnoksag/index.php" width="100" height="60" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://regattaonline.hu/bajnoksag/index.php">http://regattaonline.hu/bajnoksag/index.php</a> </strong></span></span><p><strong>Hat futam után még mindig szoros küzdelem várható az UNIQA-Regatta Nagyhajós Bajnokság idei utolsó, siófoki futamán, melyre 2007. október 21-én vasárnap kerül sor. Bár lehet, hogy <a href="http://www.balatonihirek.hu/">balaton</a>i időjárás nem lesz kegyes a mezőny tagjaihoz, minden valószínűséggel izgalmas záróversenyt produkál a várható 70-80 hajó. </strong></p><p>

  http://regattaonline.hu/bajnoksag/index.phphttp://regattaonline.hu/bajnoksag/index.php

Hat futam után még mindig szoros küzdelem várható az UNIQA-Regatta Nagyhajós Bajnokság idei utolsó, siófoki futamán, melyre 2007. október 21-én vasárnap kerül sor. Bár lehet, hogy balatoni időjárás nem lesz kegyes a mezőny tagjaihoz, minden valószínűséggel izgalmas záróversenyt produkál a várható 70-80 hajó.

  http://regattaonline.hu/bajnoksag/index.phphttp://regattaonline.hu/bajnoksag/index.php

Hat futam után még mindig szoros küzdelem várható az UNIQA-Regatta Nagyhajós Bajnokság idei utolsó, siófoki futamán, melyre 2007. október 21-én vasárnap kerül sor. Bár lehet, hogy balatoni időjárás nem lesz kegyes a mezőny tagjaihoz, minden valószínűséggel izgalmas záróversenyt produkál a várható 70-80 hajó.

Hat verseny, több mint 550 induló hajó, csaknem 4000 résztvevő. Így fejezhetnénk ki csak számokkal az idei UNIQA-Regatta Nagyhajós Bajnokság idei történéseit, de a számok még nem véglegesek, hiszen idén utóljára ismét vízre szállnak a főszereplők, hogy eldöntsék a három hajóosztály bajnoki címeinek sorsát. A fordulatos versenyeknek köszönhetően eddig igazából csak Yardstick I osztályban tűnik eldöntöttnek a végső győzelem sorsa. Yardstick I-ben a Kepi legénysége van a legkényelmesebb helyzetben, előnyük tetemes és ha szokásukhoz híven az élbolyban végeznek, senki nem veheti el tőlük a címet. Nem ilyen egyértelmű a dobogó második és harmadik helyének sorsa, hiszen jelenleg két pont választja el a második Virgonc és a jelenleg még dobogós Sfinx legénységét egymástól.

Ennél több izgalmat tartogat a Yardstick II, ahol első látásra a Kisvacak 17 pontos előnnyel száll vízre, viszont eddigi legrosszabb eredménye 22 pont volt, míg az üldöző /UNIQA csapatnak nulla. Mivel a végeredménybe csak a legjobb hat helyezés számít bele, a záróversenyt jelen állás szerint az UNIQA Sailing Team várja kedvezőbb helyzetből. A dobogó legalsó fokán gyakorlatilag elmozdíthatatlanul a lellei Márta nevű hajó csapata áll.

Egész évben a Yardstick III. osztályban versenyzők nyújtották a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt, így nem csoda, ha az utolsó futam előtt az első öt helyezett között még bármi megtörténhet. Bár a bajnoki címért jelen állás szerint a Bátor és a Dudu legénysége van versenyben, a számított eredményeket figyelembe véve még bármi megtörténhet.

Ugyan az időjárási előrejelzések hideg, szeles időt jósolnak a futam napjára, ennek ellenére az előzetes nevezések alapján a szervezők szép számmal számítanak indulókra, így várhatóan ismét 70-80 hajó áll rajthoz a siófok előtti vízterületen.

A verseny külön érdekessége, hogy ezúttal a Bagi-Nacsa páros showjával, közismert, népszerű személyek és olimpikonok közreműködésével, és egy igazi gálával várják a szervezők a versenyzőket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.