2023.december.10. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

SZÁMADÓ ez egészségügyben – Konszignációs raktárkezelés SAP-hoz kapcsolódva

5 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/9872"><img class="image thumbnail" src="/files/images/kisbirkak_kek.gif" border="0" alt="www.szamado.hu" title="www.szamado.hu" width="49" height="58" /></a><span style="width: 47px" class="caption"><strong><a href="http://www.szamado.hu/">www.szamado.hu</a> </strong></span></span><p>Áttekinthető és pontos információt szolgáltat a konszignációs raktárkészletek alakulásáról, segíti az utánrendelés folyamatát a Semmelweis Egyetem Városmajori Klinikai Tömbjében üzembe helyezett SZÁMADÓ rendszer, amely on-line kapcsolódik a MedSolution egészségügyi, illetve az SAP számviteli rendszerhez. A tavaly indult projekt legfontosabb feladata a három rendszer működésének összehangolása volt, és március 1-jétől már élesben üzemel.</p><p>

  www.szamado.huwww.szamado.hu

Áttekinthető és pontos információt szolgáltat a konszignációs raktárkészletek alakulásáról, segíti az utánrendelés folyamatát a Semmelweis Egyetem Városmajori Klinikai Tömbjében üzembe helyezett SZÁMADÓ rendszer, amely on-line kapcsolódik a MedSolution egészségügyi, illetve az SAP számviteli rendszerhez. A tavaly indult projekt legfontosabb feladata a három rendszer működésének összehangolása volt, és március 1-jétől már élesben üzemel.

  www.szamado.huwww.szamado.hu

Áttekinthető és pontos információt szolgáltat a konszignációs raktárkészletek alakulásáról, segíti az utánrendelés folyamatát a Semmelweis Egyetem Városmajori Klinikai Tömbjében üzembe helyezett SZÁMADÓ rendszer, amely on-line kapcsolódik a MedSolution egészségügyi, illetve az SAP számviteli rendszerhez. A tavaly indult projekt legfontosabb feladata a három rendszer működésének összehangolása volt, és március 1-jétől már élesben üzemel.

A Semmelweis Egyetem Városmajori Klinikai Tömbjében zajlott projektben a SZÁMADÓ rendszer feladata a haemodinamikai és percutan angioplasztikai műtétekhez használt anyagok felhasználásának nyilvántartása, a műtők konszignációs raktárkezelési feladatainak ellátása. A Semmelweis Egyetem teljes ügyvitelét átfogó SAP rendszer és a MedSolution klinikai rendszer, valamint az ezekhez kapcsolódó SZÁMADÓ rendszer speciális feladatot old meg, négy, a műtőben elhelyezett terminállal.

A szállítók szállítási szerződések szerint viszik az eszközöket a konszignációs raktárakba, amelyekért a kórház a tényleges felhasználás alapján fizet. A raktárrendszer feladata ennek során az árumozgások nyilvántartása, a megrendelések generálása a valós felhasználás alapján. A készletből a műtétet követően, a csomagoláson szereplő vonalkód alapján vonalkód-leolvasóval beolvasva a SZÁMADÓ automatikusan vonja le a tételeket. A három informatikai rendszer integrálásának az ügyvitel automatizálásán túl az is feladata volt, hogy az intézet naprakészen kaphasson információt költségeinek alakulásáról.

Ennek előfeltétele, hogy valamennyi költségelem kimutatható legyen, így e rendszer bevezetésével például a műtétről – a SZÁMADÓ-tól átvett adatok alapján – azonnal kimutathatók az anyagfelhasználás költségei. A rendszer kialakítása során fontos szempont volt, hogy az egészségügyi szakdolgozók által is jól használható, kézreálló rendszer alakuljon ki. Az első tapasztalatok szerint ez az igény maradéktalanul teljesült.

A SZÁMADÓ-ból származó, a MedSolution és SAP rendszeren is átfutó információk alapján a beszállítók hetente (vagy igény szerint akár ennél gyakrabban), on-line jelentést kapnak a készletek fogyásról, amelynek alapján a szerződésben rögzítettek szerint gondoskodnak az áru ismételt feltöltéséről. A SZÁMADÓ szolgáltatja az adminisztrációhoz szükséges űrlapokat és dokumentumokat elektronikus és nyomtatott formában egyaránt.

Korábban – az egész egységre kiterjedő ügyviteli projekt bevezetése előtt – is a SZÁMADÓ valósította meg ezeket a feladatokat, az érintett résztvevők teljes megelégedésére, azonban a kiterjedt SAP és MedSolution rendszerek kiépítése során új folyamatok és működési módok, valamint felhasználói igények alakultak ki. Ehhez kellett hozzáigazítani a SZÁMADÓ rendszerét, valamint meg kellett teremteni az SAP, a MedSolution és a SZÁMADÓ kapcsolatát.

Kovács Péter, a Semmelweis Egyetem Városmajori Klinikai Tömbjének gazdasági és üzemeltetési igazgatója fontosnak tartja a konszignációs raktárkezelés megvalósítását a haemodinamikai és angioplasztikai műtőknél. „A rendszerek bevezetésével intézményünk hatékonyságát, működőképességét szeretnénk javítani. A SZÁMADÓ által szolgáltatott adatokkal nagyon pontosan el tudunk számolni a beszállítókkal, átláthatóvá válnak a készletfogyás adatai, ők is pontosan tervezhetik a beszállításaikat, mi is kalkulálhatunk a költségekkel, és biztosak lehetünk abban, hogy nem fogyunk ki az anyagokból. A kollegáim szívesen használják a SZÁMADÓ rendszert, értékes kiegészítést ad az SAP és a MedSolution funkcionalitásához."

„A MedSolution egy széles körben bevezetett – az ország közel 50 intézményének 36.000 szakembere által – a mindennapi gyakorlatban használt integrált kórházi informatikai rendszer, amelyhez nagyon jó kiegészítés a SZÁMADÓ által megvalósított konszignációs raktár modul" – mondja Keszthelyi László, a MedSolution-t fejlesztő ISH Kft. vezető rendszerszervezője. „A projektben kiváló kapcsolat alakult ki a két csapat között, és bár meglehetősen egyeztetés-igényes volt a feladat, azt hiszem, hogy a lehető legtöbbet kihoztuk az elkészült megoldásban. Ennek alapján máshol is szívesen dolgozunk együtt a Számadóval egészségügyi projektjeinkben."

„A MedSolution- és SAP-rendszerekkel való együttműködés újfent bizonyította a SZÁMADÓ előnyét, miszerint szabványos technológiákon alapuló, nyitott, és a kor által igényelt folyamatokra szabott rendszerként kiválóan együttműködik az elterjedtebb rendszerekkel. Korábban az autóiparban, az alkatrészellátásban, és a vonalkód-technológiák területén, most az egészségügyben és raktárkezelésben alakítottunk ki gyümölcsöző együttműködést más szállítókkal. A SZÁMADÓ könnyen összekapcsolható más rendszerekkel, nagy segítséget ad a gazdasági eseményeket követő bizonylatok és kimutatások, jelentések elkészítésében, illetve az adatok más rendszerekben való feldolgozásra is." – mondja Kornis György, a SZÁMADÓ Kft. ügyvezetője. „A SZÁMADÓ rendszer önmagában is teljes megoldást nyújthat az ügyviteli és vállalatirányítási feladatokra, de más rendszerrel is kiválóan együttműködik."

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.