2022.október.03. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Szerdától ( 2009. július 15-től) 2. fokozatú hőségriasztás: akár 36 fok is lehet

2 perc olvasás
<p><em><span class="inline inline-left"><a href="/node/28305"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/antsz_logo_0.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.antsz.hu" title="www.antsz.hu" width="94" height="100" /></a><span style="width: 92px" class="caption"><strong><a href="http://www.antsz.hu/">www.antsz.hu</a> </strong></span></span>A héten délnyugati áramlással igen meleg levegő éri el a Kárpát-medencét - tájékoztatta az ÁNTSZ-t 2009. július 13-án az Országos Meteorológiai Intézet.</em><br />

www.antsz.huwww.antsz.hu A héten délnyugati áramlással igen meleg levegő éri el a Kárpát-medencét – tájékoztatta az ÁNTSZ-t 2009. július 13-án az Országos Meteorológiai Intézet.

www.antsz.huwww.antsz.hu A héten délnyugati áramlással igen meleg levegő éri el a Kárpát-medencét – tájékoztatta az ÁNTSZ-t 2009. július 13-án az Országos Meteorológiai Intézet.

 

   Eleinte még felfrissülést hoznak az éjszakák, azonban a hét közepétől hajnalban sem hűl le a levegő, napközben pedig helyenként 35 fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet.

Kedden még csak néhány helyen, szerdán sokfelé meghaladja a napi középhőmérséklet a 25 fokot, néhol akár a 27 fokot is elérheti.

Tekintettel arra, hogy a napi átlaghőmérséklet meghaladja a 25 °C-t, ezért dr. Falus Ferenc országos tiszti főorvos 2. fokozatú hőségriasztást rendel el. A déli órákban tartózkodjunk hűvös helyen.

A lakások felmelegedését úgy akadályozhatjuk meg, ha nappal becsukjuk az ajtót, ablakot és besötétítünk. Este, éjszaka szellőztessük át a helyiségeket friss levegővel.

Az elveszített folyadékot folyamatosan pótolni kell. Az idősekre, betegekre és a kisgyermekekre különösen figyeljünk oda. A kirándulók, utazók, nyaralók mindig vigyenek magukkal elegendő folyadékot.

Az országos tiszti főorvos felhívja az egészségügyi intézmények, a mentőszolgálatok, az önkormányzatok figyelmét is, hogy az egészségünket érintő megelőző intézkedéseket tegyék meg. Így többek között az esti órákban locsolják a közterületeket, illetve tegyék közzé az igénybe vehető légkondicionált helyiségek listáját.

http://www.antsz.hu/portal/portal/hohullam.html

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.