Nemzeti Fejlesztési ÜgynökségA Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a Külügyminisztériummal közös szervezésben vesz részt a 2007. augusztus 8.-15. között megrendezésre kerülõ Sziget Fesztiválon.

 

  Nemzeti Fejlesztési ÜgynökségA Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a Külügyminisztériummal közös szervezésben vesz részt a 2007. augusztus 8.-15. között megrendezésre kerülõ Sziget Fesztiválon.

 

A Világsátorban színes programokkal várjuk a szigetlakókat minden nap 13.00 és 19.00 óra között. Céljuk a fiatalok tájékoztatása a rendelkezésükre álló európai uniós lehetõségekrõl, az uniós támogatással megvalósuló Új Magyarország Fejlesztési Tervrõl (ÚMFT), továbbá a korosztállyal való kapcsolatépítés, a civil partnerség jelentõségének kiemelése és az állam szolgáltató jellegének megjelenítése.

A Világsátor bejárata elõtt egy 10 méter hosszú szimbolikus híd kerül felállításra, ahol az áthaladók aláírásukkal demonstrálhatják elkötelezettségüket a közös, felelõsségteljes jövõépítés és az európai értékek iránt.

Minden nap 15.30-tól 17.00 óráig interaktív beszélgetések lesznek közismert mûvészek, média személyiségek közremûködésével (pl. Geszti Péter, Varnus Xavér, Novák Péter, Görög Zita, Soma) a külpolitikához és az Európai Unió horizontális értékeihez kapcsolódó témákban. Globális kézfogó címmel a nemzetközi kultúra, a ZÖLDség napon a környezet lesz terítéken, az EgyforMÁS címet viselõ nap témája az esélyegyenlõség, míg a Vár(os)védõk napján közös gondolkodásra késztetik a látogatókat szûkebb és tágabb lakókörnyezetük és városuk megszépítésére.

Folyamatos konzuli szolgálat áll rendelkezésére nem csak a rászorulóknak, hanem a téma iránt érdeklõdõknek is. Az uniós állampolgári védelem keretében külföldi vendégek számolnak be tapasztalataikról, mesélnek élményeikrõl, továbbá külügyi és EU-s karrier tanácsadás vehetõ igénybe. Az Új Magyarország Fejlesztési Tervhez kapcsolódó szervezetek adnak felvilágosítást az egyes régiókat érintõ uniós fejlesztéseket, témákat illetõen.

A Világsátor mellett négy kisebb világ kínál színes, érdekes és informatív programokat az odalátogatóknak. A ?Külügy Világában" mindennap más kontinens kerül bemutatásra, míg az ?Európai Unió Világa" kapcsán olyan nagy érdeklõdésre számot tartó kérdésekre kaphatnak választ az érdeklõdõk, mint pl. az uniós munkavállalás. Az ?ÚMFT világában" megismerkedhetnek a hazai EU-s fejlesztések eddigi eredményeivel és az ÚMFT révén megnyíló, soha vissza nem térõ fejlesztési lehetõségekkel. A ?Civilek Világában" minden nap más szervezet mutatkozik be színes programokkal.

A látogatók szórakoztató játékokkal, kvíz kérdésekkel, kreatív feladatok megoldásával juthatnak hasznos és értékes ajándékokhoz. Lefényképezhetik magukat Európa különbözõ tájaival a háttérben, MMS fotópályázaton nyerhetnek értékes ajándékokat, ízelítõt láthatnak a HP jóvoltából ?A kultúra Európája – az urbanitás kultúrája" c. fotókiállításból. A legszerencsésebbek 2 személyes európai repülõutat, vagy akár egy brüsszeli tanulmányutat is nyerhetnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük