www.abilitypark.huwww.abilitypark.hu

2009. május 15-16. között Szolnokra látogat „Az év támogatottja 2008" program keretein belül megvalósuló Ability Park road show. A megújult játékokkal kiegészült mozgó élménypark most hétvégén a Tesco parkolójába hívja a játszani vágyókat.

 

 www.abilitypark.huwww.abilitypark.hu

2009. május 15-16. között Szolnokra látogat „Az év támogatottja 2008" program keretein belül megvalósuló Ability Park road show. A megújult játékokkal kiegészült mozgó élménypark most hétvégén a Tesco parkolójába hívja a játszani vágyókat.

 

 Jász-Nagykun-Szolnok megyében több szervezet is működik, mely a fogyatékos személyek integrálódását, életminőségük javítását segíti. Szolnok városa kiemelt ügyként kezeli a fogyatékos személyek esélyegyenlőségének megvalósítását. Ezt tükrözi, hogy Szolnokon, a Thököly úti egykori idősek otthonának helyén, nemrégiben épült fel egy új, 12 személyt befogadó családi ház, ahová főként enyhe fokú értelmi fogyatékos emberek költözhetnek idén ősszel. Szolnok törekvései a fogyatékos emberek életminőségének javításáért összhangban állnak az Ability Park céljaival, hiszen a Park állandó foglalkoztatású látás-, hallás- és mozgássérült, valamint értelmi fogyatékos és autista animátorai segítségével mutatja be a fogyatékos emberek mindennapi helyzeteit.

„Országos túránk célja, hogy olyan helyekre és olyan közönséghez is eljutassuk üzenetünket, akiket eddig a távolság és a park helyhez kötöttsége miatt kevésbé volt könnyű megszólítani. Az Ability Park a látás-, hallás- és mozgássérült, értelmi fogyatékos és autista animátorai által bemutatott játékok segítségével igyekszik valamennyi korosztály számára élvezhetően és megérthetően bemutatni a fogyatékos emberek képességeit, lehetőségeit, igényeit és a társadalmi beilleszkedésükhöz elengedhetetlen szemléletet." – mondta el Nagy Géza, az Ability Park elnöke.

A tavaly júniusban megújult, és állandó helyszínen működő játékpark 2002-ben nyitotta meg kapuit azzal a céllal, hogy a tematikus élményparkok iránti vágyat és a játék szeretetét szórakoztató és interaktív módon kapcsolja össze a fogyatékos személyekkel szemben tanúsított társadalmi attitűd-formálás igényével. A többnyire megváltozott munkaképességű, fogyatékos embereket foglalkoztató Ability Park megalakulása óta 4 hazai és 2 nemzetközi elismerést kapott, és eddig több mint 250 000 látogató próbálta ki az interaktív játékokat.

„Az év támogatottja 2008" pályázat nyertese

A rendezvénysorozat a Tesco és a Procter&Gamble támogatásával valósul meg „Az év támogatottja 2008" program részeként. A Tesco áruházlánc 2003 óta futó hagyománytermető programjához idén a Procter&Gamble számos márkája is csatlakozott. A támogatás keretében a két cég több mint 20-20 millió forintot adományoz az Ability Parknak.

A mozgó kiállítás mellett az Ability Park állandó helyén, a VI. kerület Dessewfy utca 18-20. szám alatt is várja a látogatókat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük