2024.február.28. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Tánckultúra hetente egy családnak ingyen – új akció a Nemzeti Táncszínházban

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/64993"><img class="image image-preview" src="/files/images/image001_0_1.jpg" border="0" width="258" height="64" /></a></span>Az új évad kezdetével elindult a Nemzeti Táncszínház legújabb akciója, amelynek keretében egy évadon át minden héten vendégül lát egy, a művészetet, kultúrát szerető és igénylő családot. </p> <p> 

image001 0 1Az új évad kezdetével elindult a Nemzeti Táncszínház legújabb akciója, amelynek keretében egy évadon át minden héten vendégül lát egy, a művészetet, kultúrát szerető és igénylő családot.

 

image001 0 1Az új évad kezdetével elindult a Nemzeti Táncszínház legújabb akciója, amelynek keretében egy évadon át minden héten vendégül lát egy, a művészetet, kultúrát szerető és igénylő családot.

 

A Nemzeti Táncszínház októberben a Budavári Önkormányzat számára ajánlotta fel lehetőségként, hogy kiválassza az adott hét nyerteseit. A kerület Kulturális Bizottságának közreműködésével az első héten a Szilágyi Erzsébet Gimnázium 10. évfolyamos tanulója, Anheuer Kinga vehet részt családjával a Honvéd Táncszínház Monarchia – Népek Tánczai című előadásán, amelyben szerepet játszott kiemelkedő tanulmányi eredménye és közösségi munkája.

„A táncművészetet népszerűsítő akciónk lényege, hogy ebben a gazdaságilag jelentősen terhelt helyzetben lehetőséget nyújtsunk a művészet, különösen a táncművészet iránt érdeklődők számára egy magas színvonalú színházi élményre. Főként azok számára, akiknél megvan ugyan az igény a kultúrára, de szerényebb anyagi keretekkel rendelkeznek ¬¬- mondta Török Jolán. A Nemzeti Táncszínház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy fiatal korosztály számára biztosítani kell a lehetőséget a művészetekhez való kapcsolódásra, illetve felhívta a figyelmet a gyermekek művészeti nevelésének fontosságára. Befogadó színházként közel negyven hazai társulattal dolgozunk együtt, így műsorainkkal, programjainkkal hozzá tudunk járulni, hogy – akár egy családon belül – több generáció tudjon valóban hasznos időt együtt tölteni.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.