2023.február.06. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Tele a hócipõ:Viviane Redingnél lobbiznak hatékonyabb szabályozásért az alternatív szolgáltatók

3 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/988"><img class="image thumbnail" src="/files/images/polgartamas.thumbnail.jpg" border="0" alt="Polgár Tamás a GTS Central Europe ügyvezet? igazgatója" title="Polgár Tamás a GTS Central Europe ügyvezet? igazgatója" width="67" height="100" /></a></span> Európa legnagyobb alternatív távközlési szolgáltatóinak vezetõi ma Viviane Redinggel, az Európai Bizottság információs társadalomért és távközlésért felelõs biztosával találkoztak annak érdekében, hogy elérjék, a Bizottság gondolja újra a szektorspecifikus versenyszabályok eltörlésérõl készülõ javaslatát a távközlési piac kulcsfontosságú területein.</p><p>

polgár tamás a gts central europe ügyvezet? igazgatója Európa legnagyobb alternatív távközlési szolgáltatóinak vezetõi ma Viviane Redinggel, az Európai Bizottság információs társadalomért és távközlésért felelõs biztosával találkoztak annak érdekében, hogy elérjék, a Bizottság gondolja újra a szektorspecifikus versenyszabályok eltörlésérõl készülõ javaslatát a távközlési piac kulcsfontosságú területein.

polgár tamás a gts central europe ügyvezet? igazgatója Európa legnagyobb alternatív távközlési szolgáltatóinak vezetõi ma Viviane Redinggel, az Európai Bizottság információs társadalomért és távközlésért felelõs biztosával találkoztak annak érdekében, hogy elérjék, a Bizottság gondolja újra a szektorspecifikus versenyszabályok eltörlésérõl készülõ javaslatát a távközlési piac kulcsfontosságú területein.

Az alternatív távközlési szolgáltatók európai érdekvédelmi szervezete, az ECTA (European Competitive Telecommunications Association) szervezésében létrejött találkozón az érintett cégek képviselõi elmondták, a versenykorlátozó tényezõk felszámolásában továbbra is számítanak az Európai Bizottság támogatására. A kontinens számos országának piacát még mindig az inkumbens szolgáltatók uralják, ezért a szabályozás esetleges enyhítése még túlságosan korai lenne. Az ECTA álláspontja szerint szigorú szabályozói fellépés hiányában az egyes országok távközlési piacain ismét monopolhelyzet alakulhatna ki, amely korlátozná a felhasználók választási szabadságát, és az Európai Unió alapelveivel is ellentétes lenne.

A találkozó idõszerûségét az adja, hogy Viviane Reding biztos asszony a közeljövõben teszi a végsõ simításokat a Szabályozási Keretrendszer felülvizsgálatán, amelyet várhatóan nyár végén hoznak majd nyilvánosságra.

Innocenzo Genna, az ECTA elnöke és a delegáció vezetõje a találkozó  kapcsán elmondta: ?A jelenleg folyó vita a szabályozás enyhítésérõl vagy szigorításáról megkerüli a lényeget. Európának hatékonyabb szabályozásra van szüksége, hogy megteremtse a távközlési piacon a korrekt verseny feltételeit. Viviane Reding biztos asszonyhoz intézett kérésünk lényege, hogy a jelenlegi szabályozási keretrendszerben foglaltak módosítása helyett inkább annak betartatására tegyen lépéseket. A szabályozás esetleges enyhítése csak ez után következhet."

A találkozón a magyar, cseh, szlovák, román és lengyel alternatív szolgáltatók érdekeit Polgár Tamás, a GTS Central Europe ügyvezetõ igazgatója képviselte annak érdekében, hogy a versenyhelyzet javuljon ezekben az országokban elsõsorban a hurokátengedés területén. Polgár Tamás többek között a szolgáltatóváltás hosszú átfutási idejére, az indokolatlanul bonyolult adminisztrációra és az inkumbens szolgáltatók által alkalmazott automatikusan meghosszabbodó hûségszerzõdésekre hívta fel Viviane Reding figyelmét.

?Magyarországon a távközlési liberalizáció kapcsán szép eredmények vannak már a hátunk mögött, de maradt még épp elég tennivalónk" – mondta el Polgár Tamás. ?Meggyõzõdésünk, hogy a piaci verseny további erõsítése érdekében tett szabályozói erõfeszítések hatékonyabbak lehetnek az Európai Bizottság hathatós támogatásával, mint az egyes országok nemzeti hatóságainak egymástól elszigetelt törekvései" – tette hozzá.

Az 1998-ban alapított ECTA (European Competitive Telecommunications Association) az alternatív távközlési szolgáltatókat európai szinten tömörítõ érdekvédelmi szervezet, amelynek fõ célja a távközlési liberalizáció folyamatának támogatása, valamint az alternatív szolgáltatók érdekeinek képviselete a kormányzati szervek és szabályozó hatóságok felé.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.